pondělí 18. března 2019

MOJE PRACOVNA... TEREZKA

Tento příspěvek je o tvoření, ale trochu jinak. Před Vánoci jsme s manželem dostavěli po dvou letech náš dům natolik, že jsme se mohli nastěhovat. Nastala tak chvíle, o které všichni tvrdí, že je lepší vyhořet ... stěhování. Já k tomu ještě dodávám, že ten, kdo nikdy nestěhoval scrapbookovou pracovnu, vlastně neví, co povídá.

Když jsem navrhovala dům, věděla jsem naprosto jasně, že tak jako chci garáž (nechci do konce života škrábat auto :-)), musím mít i pracovnu. Měla jsem v hlavě seznam věcí, které tam musí být - velká okna a hodně světla, velký stůl orientovaný do prostoru, známý "severský vozík" a křeslo pro kámošky/ségru/mamku. Jo a po návštěvě Didi prodejny ve Znojmě jsem chtěla skříňky Alex :-)

Velký oči, co?!?! No, vlastně máte pravdu. Na druhou stranu, když je možnost mít svůj prostor, proč toho nevyužít. Navíc výroba přání pro mne není pouze koníčkem, ale hlavně velkým relaxem a tak nějak kompenzací mého hektického zaměstnání.

Dlouho jsem přemýšlela, jak tento příspěvek pojmu. Nakonec jsem se rozhodla pro krátké video a několik fotografií. Nafotila jsem pomůcky nebo vychytávky, bez kterých si už nedovedu představit svůj "tvořivý život" :-) Přináším trochu inspirace pro ty z vás, které se třeba na přeměnu pracovny chystají nebo stále přemýšlí, co by vylepšily... Tak teď už opravdu příjemné počtení :-)


Nejprve mrkněte na krátké "průvodcovské" video, které jsem natočila, a já později vypíchnu několik věcí, které mi usnadňují práci. 


A co mi tedy vlastně usnadňuje můj tvořivý život? V první řadě musím zmínit štítkovač, který používám k popiskům. Tisknu je nejen na polštářky distress inkoustů, ale také na razítka nebo jako označení skříněk. Já používám značku Brother.


Další pomůckou v organizaci pracovny jsou plastové pořadače na papíry. Používám vlastně hlavně dva - oba od Cropper Hoper. Na barevné papír jsem si zamilovala černý pořadač CH Easy Acces Paper Holder. Na ostatní pomůcky mám zase nejraději průhledný pořadač CH Paper Holder a rozdělovače, které je možné dokoupit.


Pro přehlednost a snadnou manipulaci se mi osvědčili průhledné plastové kontejnery. Ukládám do nich Distress inkousty, razítka, ale i psací potřeby na stole. Velmi snadno se s nimi manipuluje - zkrátka vytáhnu na stůl a hrabu - a ve skříni je jasně vidět, co se v nich ukrývá :-) Vyhovují mi jejich "madla", za která je tahám z polic ... Já je kdysi koupila na Amazonu, ale nemohu je nikde dohledat. Tak alespoň něco podobného - mrkněte na Amazonu na plastové boxy mdesign ;-)


Mám pocit, že poslední dobou všude tuto pomůcku vidím, a tak tento "severský vozík" jistě nebude překvapením ani u mě :-) Co já mám na něm ale nejraději je možnost uložení všech mých fixů na jeho vrchní patro. Můžu si ho přisunout k ruce a na stole mít čisto. Mám přehled nad všemi odstíny a mnohem snadněji si mi tak barvy hledají.


Hodně vychytávek, které mi fungují, mám na pracovním stole. Kromě dvou super lamp, které si mohu natočit, jak potřebuji a elektrického Big Shotu, mi manžel vymyslel výsuvné zásuvky. Z nich jsem opravdu nadšená, protože nikde nemusím tahat prodlužovačky a navíc je v této zásuvce i možnost USB připojení na síť.


Z boku stolu mám držáky na horkovzdušnou pistoli a Fuse Tool. Jsou to silikonové držáky primárně určené pro kuchyně, ale já na ně v pracovně nedám dopustit. Najdete je třeba na Amazon - Holster Silicon Holder.


Pro skladování a manipulaci s vyřezávacími šablonami využívám látkové organizéry s magnetickými fóliemi. Organizéry jsou skladné, zapínatelné na zip a uvnitř jsou plastové kapsy s magnetickou fólií. Ještě nikdy se mi nestalo, že by mě tento systém ukládání zklamal - z uzavřeného organizéru se nic neztratí/nevypadne; nepráší se na šablony a jednoduše ho postavím na polici...


A jako úplně poslední pomůcku vám chci ukázat magnetickou tabuli. Já ji miluji!!! Pomocí magnetů si na ně připevňuji přání, která se mi líbí/dostala jsem; zbylé výřezy ze šablon apod. Je to nejen přehledné, ale zároveň tabule v pracovně vytváří dekoraci :-) Já mám dva kusy "severského řetězce".


A to je z mé pracovny vše :-) Pokud máte jakýkoli dotaz, ráda zodpovím a budu se na vás těšit u další inspirace.

Krásný den!

21 komentářů:

  1. Děkuji za nakouknutí a inspiraci. Jen bych zvážila skladování razítkovacích polštářků (je lepší je dávat vzhůru nahama) a fixek (je lepší dávat na ležato, pokud jsou oboustranné). Nedokážu to asi přesně vysvětlit, ale popsala bych to tak, že na "náplň" působí gravitace. V podání fixek by pak strana, která je nahoru, nepsala a razítkovací polštářek by mohl tisknout na jedné straně více a na druhé slabě. Je to psáno jen jako podnět k zamyšlení, aby nám ty věci vyžely a mohly si je užívat naplno. :-D Krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky za podnět 🙂 skladuji takto fixy i inkousty 4roky a v pohodě, ale jeden nikdy neví 😎

      Vymazat
  2. Terezko to je úplný sen!! Já bych takovou místnost vůbec neopouštěla :). Ty silikonové držáky jsou super, to jsem viděla u kadeřníka:)..myslíš že by to drželo i na nelakovanėm dřevě? Já nejvíc toužím po tom mít místo na tiskárnu, plotr a počítač tak, abych to mohla jenom zapnout a nemusela to pokaždé vytahovat a instalovat. Ta výsuvná zásuvka je super...prodlužovačky jsou o nervy:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani myslím že drželo, a když tak bych dala šanci oboustrance 😉

      Vymazat
  3. Terezko, nádhera! Ja uz mam naplanovano 3 roky, ale nedokazala jsem zatim doladit realizaci. Mozna to je znameni, inspirovana tvym clankem bych mohla zkusit pozadat truhlare o tu vysuvnou zasuvku, to je proste super vychytavka. Jinak si o pracovne jen pro sebe muzu nechat zdat. Ale tak aspon ma clovek o cem snit, ze? ��

    OdpovědětVymazat
  4. Pracovna je úžasná.
    Rada bych se zeptala Lucie H. k tomu skladování razítek, když je dám obráceně nemůže barva "vytect" ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dani, ono se to tak obecně doporučuje, aby ta barva stále "stékala" k povrchu té razítkovací podušky. Já tak skladuji hlavně kurzové inkousty, mám z toho lepší pocit :-) Nepoužívají se tak často, tak mi nevadí mít je vzhůru nohama :-) Nikdy mi z žádných nic nevyteklo.

      Vymazat
    2. Inkousty tak skladuji stále (některé mám již třeba od roku 2012) a nikdy se nic nestalo. :-)

      Vymazat
  5. Terezko, krásná pracovna, tam se musí tvořit.... Výsuvné zásuvky úžasné! Díky za inspiraci. Závídím velké okno - mám pracovnu v podkroví, většinu nábytku co dům dal, ale vozík a dvě skříňky Alex prostě být musely.

    OdpovědětVymazat
  6. Leni podkroví je super - je tam zase klid :-) Já 3 roky koukala do zdi a za zády se mi honili psi :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Jedním slovem K R Á Á Á S N É É É !!! Tiše závidím, ale moc přeji !! Tam jde práce skoro sama ! Šá

    OdpovědětVymazat
  8. Martina Smolová20. března 2019 v 8:12

    Terezko, krásná pracovna snů. Nás teprve čeká výběr pozemku, takže můj sen je zatím velmi daleko, ale moc děkuji za nahlédnutí. Spousta inspirace

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, ale důležité je, že vidíš světlo na konci tunelu :-)

      Vymazat
  9. Taky jsem nedávno řešila pracovnu a musím říct,že už si bez ní tvoření nedokážu představit.Díky za nahlédnutí do té tvojí.

    OdpovědětVymazat
  10. Terezko, krásné! Ten prostor, toho světla... A ty vychytávky... parádička 😁

    OdpovědětVymazat
  11. To je krásné tvořeníčko v takové pracovně. Všechno hezky po ruce a ten pořádek, ten já stále nemohu dodržet😀 Pěkné vychytávky👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irčo však jsem před natáčením také musela poklidit :-) Skoro se stydím to napsat, ale moje pracovna je nejvíc zabordelená místnost v domě :-)

      Vymazat
  12. Taky už se těším, až budu mít pracovnu tak hezky zařízenou :-) . Zatím tam mám akorát psací stůl a jeden regál. Sehnala jsem je z https://www.finecase.cz/pracovna/ a zjistila jsem, že jeden regál mi nestačí. Ještě si budu muset přiobjednat jeden. Pk nějaké drobnosti, abych si ten svůj koutek trochu zútulnila. Teď je to takové studené a nepracuje se mi tu úplně nejlíp.

    OdpovědětVymazat