pondělí 16. prosince 2019

INSPIRACE... ADVENT PODLE ANIČKY

V minulém roce jsme vám v tomto krásném předvánočním čase pustili malý seriál o tom, jak členky Design Teamu tvoří na vánoční téma. Nejinak tomu bude i letos. A začínáme opět pěkně podle abecedy.

Mé letošní tvoření se nese v duchu charity. S partou kolem místního spolku jsme první prosincový den spolupořádali oslavu Adventu a já měla částečně na starosti stánek s výrobky. Přispěla jsem samozřejmě výrobky vlastními a čím jiným než přáníčky. Vánoční přání jsou jediná přání, která vyrábím, ale o to víc mě baví.

A jelikož jsem se se na podzim totálně zbláznila do Distress Oxide inkoustů, technika výroby byla jasná. Fleky, cákance, tupování přes šablonky, razítka a nakonec i nějaké to vystřihování. Na vánoční variantu jsem použila tekutou razítkovací barvu v odstínech Crushed Olive, Squeezed Lemonade  a  Mermaid Lagoon. Šedý padající sníh jsem tupovala přes šablonku pomocí polštářkového odstínu Stormy Sky. A následně celé zacákané zlatou Gold Color Shine od Heidi Swapp. Vystříhané dárečky a některé stromečky jsou z jednoduše krásného papíru od Pink Fresh Studio v kolekci Oh Joy.


Prodávali jsem i přáníčka nevánoční a prodali se všechny. Toto jsou moje úplně první pokusy s novou hračkou, kterou teď mám - Distress Oxi:) Zde jsem používala Crushed Olive, Squeezed Lemonade, Wild Honey a Festive Berries. Na přání s vážkou pak samozřejmě všemi oblíbený odstín Peacock Feathers, který mám jen v polštářkové variantě tak pěkně otisknout na akrylátový bloček a naředit vodou. Šablony od Tima Holtze jsou krásné a vesměs univerzální. A třešničkou na dortu pak detialní razítka přírodních motivů - třeba i Graminé od Aladine


Třetí sérií, kterou jsem se bavila byla vystříhovací a vyřevácí série se zvířecími roztomilouši. Papíry jsou od firmy Les Ateliers De Karine. I zde jsem si některá pozadí vytvořila pomocí Distress Oxide, odstíny Stormy Sky, Rusty Hinge, Wild Honey a Worn Lipstick. A potoky Gold Color Shine :).


Stánek na jarmarku jsme pojali velmi přírodně a nízkonákladově. Z boku krásného starého dřevěného stolu jsem přidrátovali opadané suché větve a mezi ně jsem navěsila na jutový motouzek přáníčka.


Nepršelo a mé obavy že papír zmokne se nenaplnily. Balení do celofánových sáčků je určitě pěkné a efektní, ale nebyl čas a vlastně ani chuť. Na dané místo (skoro v lese) mi ten krok balení, následného rozbalení a okamžitého vyhození obalu přišel nepatřičný. 


Je tedy pravda, že přáníček bylo málo a lidí hodně. Nemuseli jsme se moc výrazně snažit a prodalo se téměř vše ještě než se setmělo.


Nejrychleji se prodala dětská přání, které vyráběla Šárka a její kamarádi:). Na to vám stačí kraftový základ, bílá akrylová barva a permanentní černá fixa. A možná razítka vloček a bílý křídový inkoust. Ale můžete to také jen pocákat.


Součástí charitativního prodeje byly i námi smotané adventní věnce. Nic až tak zajímavého a světoborného, až na to, že jsem na svou životní prvotinu (tradici adventních věnců doma nedržíme) použila scrapové pomůcky. Konkrétně kartonové výseky od Wicinanky.


Větvičky s bobulemi jsem měla doma už hódně dlouho a konečně se hodily. Vlastně mi to přijde jako dobrý nápad použít kartonové výseky netradičně, klidně si je můžete pověsit na stromeček.:)


Jelínkovi jsem na krk pověsila rolničku z balíčku od Papermania, kterou bych normálně také použila třeba na přáníčko.


Tímto jsem se hned na začátku prosince nejen naladila, ale asi úplně vyškrtala a dál už nebude nic.:) Ale třeba ještě něco stihnu vyrobit a poslat známým, kamarádům a příbuzným. A kdyby ne, tak se také nic nestane, že?!:)

Krásný Advent!




2 komentáře:

  1. Anička krásne si sa vyhrala. Priania sú teda boli :-) perfektne, za mňa TOP tretia séria a tie distress oxi asi potrebujem :-) a ten venec?? No proste kraaasa

    OdpovědětVymazat
  2. Jůůů, no nádhera! Ta druhá sada je úplně NEJ! A dětská vatianta tedy taky peckovní 😁
    Od workshopu s Terezkou chodím v obchůdku kolem distress oxide radši velikým obloukem, ale nevím nevím, jestli odolám i v příštím roce 😂

    OdpovědětVymazat