pondělí 10. června 2013

Naše "povodňová" pomoc

Minulý týden jsem vyhlásila malou sbírku, jejímž účelem bylo udělat radost sám sobě a pomoci tak těm, kteří se díky povodním ocitli v nelehké životní situaci. Slíbila jsem věnovat 10 % z celkové výše všech objednávek uskutečněných od středy 5. do neděle 9. června. Na pomyslné konto jsem navíc vložila 1000 Kč "na rozjezd" :-)

Díky návštěvnosti našich webových stránek a našeho blogu jsem měla možnost pomoci nejen jako jednotlivec, ale také jako součást něčeho mnohem většího - jako člen naší SCRAP-KOMUNITY :-))) (zdravíme do Buše :D). A že v jednotě je síla jsme právě dokázali... K mému malému soukromému příspěvku se díky vám ostatním podařilo vybrat další nezanedbatelnou částku.

Zde je tedy suma, kterou jste na www.prettypapers.cz v těchto dnech utratili: 40.517,79 Kč



Ovšem tady nekončíme... toto je částka bez DPH, takže skutečná výše útraty je ještě vyšší... po přičtení 21 % to máme přesně 49.026,53 Kč.

Nyní tedy trocha matematiky:
49.026,56 x 10 % = 4.902,66 + 1000 = 5.902,60

A aby se to lépe dělilo na dvě části, zaokrouhlíme to na rovných 6000 Kč. Je to sice kapka v moři, ale pro mě má velkou hodnotu. Vypovídá o NE-lhostejnosti, o tom, že i jeden člověk může pomoci a že každá kapka se počítá, protože k dnešnímu dni se na povodňových sbírkách vybralo už více jak 22.000.000 Kč! To není málo... a přispěli jste i vy!

Všem vám velice děkuji za pomoc a podporu.  

Budu se těšit, že příště náš scrap-spolek zase poslouží nějaké dobré věci...


P.S. Vždycky mě (a možná i vás) zajímalo, proč se z dárcovských DMS strhávají 3 Kč pro operátora. Pro mě naprosto nepochopitelná věc. Trochu jsem zapátrala a zjistila následující:

Služba DMS probíhá na nekomerčním principu a respektuje zásadu minimálních nákladů na zajištění provozu. Rozdíl v částce pokrývá náklady operátorů, technického providera a zajištění služby ze strany Fóra dárců.
* citace z webu: http://www.darcovskasms.cz/ *


S potěšením jsem ale objevila ještě jednu povzbuzující informaci:

„Na sbírku SOS Povodně 2013 pořádanou Člověkem v tísni jsme darovali 500 000 korun a do 9. června budeme zdvojovat každou DMS poslanou na pomoc obětem povodní,“ popsal aktivity své společnosti ředitel Nadace Vodafone Ondřej Zapletal.
* citace z webu: http://www.clovekvtisni.cz/cs *

9. června už sice bylo, ale párkrát jsem to stihla :-) Hezké gesto, co říkáte?

5 komentářů:

  1. Paráda! Teď se ženy ještě tak pochlubit, co jsme z "povodňového nutného materiálu" vytvořily, co? Astala

    OdpovědětVymazat
  2. Díky Didi, je to od tebe moc hezké.

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem ráda, že jsem svou skromnou objednávkou mohla být součástí tak velkorysého gesta!!! Didi byl to skvělý nápad!!!
    > valilu <

    OdpovědětVymazat
  4. I já jsem ráda, že jsem mohla svojí troškou přispět :-)

    OdpovědětVymazat