sobota 2. listopadu 2013

Project Life - 23. týden

Toto je druhá dvoustrana, kterou jsem dokončila minulý týden. Mám pocit, že v prosinci nebudu dělat nic jiného, než lepit PL, abych to všechno dohnala :-)


Týden se nesl opět ve znamení "každodennosti", která byla rozptýlena  povodněmi. Znojmu se povodně naštěstí vyhýbají. Co pamatuju, byly tu snad jen jednou a v nijak dramatickém rozsahu, jen pár zatopených zahradních domků okolo řeky. To ovšem neznamená, že se mě to nedotýká. Postižených je mi moc líto a neumím si představit, že bych já sama prožila něco podobného.


Někdy si připadám jako foto-blázen. Fotím všechno a všude, pomalu ztrácím ostych. S mobilem je to takové rychlejší a nenápadnější :-) Dnes jsme byly s Emou na neurologii, protože ji pořád bolí hlava a musela jsem si ji vyfotit i s čepkou a elektrodama na hlavě. Naštěstí si sestra zrovna ve chvíli, kdy jsem sahala po telefonu odskočila, takže to proběhlo v utajení :-)

Jak jistě mnohé víte, miluju déšť, zataženou oblohu, zimu... a jsem posedlá focením deště :-)


I když je smutno, sranda musí být :-) Výběr toho nejlepšího z Facebooku... Bylo mi líto tyto vtípky nechat jen na mé FB zdi.


Adam byl tento týden na vyšetření a doktorka mu brala i krev. To jsem si připadala sice až trochu nemístně, ale musela jsem jedno foto ulovit. Fotka je schovaná v kapsičce od Simple Stories.

První letošní jahody si také zasloužily svou vlastní kapsičku. Jen jsem byla moc pomalá a stihla jsem je vyfotit až když byly rozmixované :-) Jahůdková svorka je od Eyelet Outlet.


Na tuto fotokoláž jsem přidala jen samolepky s poznámkami.


I tady jsem velkou kapsu využila na velkou fotku, přestože to hlavní by se vešlo do menší kapsičky 3x4. K journalingu jsem ale využila prázdné plochy na fotce - vlevo samolepicí štítek, vpravo print screen z telefonu s aktuální teplotou. V době, kdy už se téměř chodí na koupaliště, tu bylo pouhých 10 stupňů!!!


Tuto stránku jsem dělala už před časem, když jsem neměla k dispozici klasicky dělené kapsy. Použila jsem tedy čtvercové 4x4. Je to trochu oříšek vyplnit to tak, aby nikde nic nepřebývalo nebo nechybělo a aby to vypadalo k světu, ale jsem celkem spokojená.


Tahle Adámkova fotka byla příšerná, ale moc jsem ji chtěla použít. Trochu jsem ji tedy ještě "upravila" v PicMonkey, prostě když už, tak už :-))) Čtvrtky na této straně jsou myslím všechny z 6x6 sady Here & Now od Echo Park. Okraj kartičky s fotkou je ozdobený vyseknutými srdíčky, je to šablona od Memory Box.


Rozdováděnej Emoušek s pusou od čokoládové zmrzky, kterou měla zakázanou :-) Fotila babička... A ty svorky - no já prostě miluju Eyelet Outlet


S touto kartičkou jsem si opravdu vyhrála :-))) Text jsem vytiskla na linkovanou čtvrtku a doplnila razítkem z této sady. Dále jsem použila dva proužky barevných papírů (zbytečky z dalších kapsiček) a dozdobila je vlastnoručně vystřiženým a domalovaným plotem (aneb jak ušetřit 375 Kč za Bigz šablonu :D), mráček je razítko od Hero Arts.. Pak jsem ještě hledala sluníčko a našla ďábelskou ozdobu - žirafu...

Zrovna se u nás svařovalo zábradlí na terase a když jsem viděla výsledek, málem jsem omdlela. Pánové si to udělali prostě jak je napadlo a přestože to jistě 1000x důkladně zvážili a změřili, výsledkem byla... ohrada pro žirafy. To si neumíte představit :-))))))) No nakonec se po mé poznámce urazili (díkybohu!!!) a celé to odřízli a snížili...

P.S. Našla jsem nedávno ještě lepší žirafku, možná to ještě přelepím :-)


Další každodennosti - pán se svařovací maskou alias rytíř, jak ho nazvala Ema :-) No a pak pohádka o tom, jak Péťa udělal ze dvou oleandrů pět... a o tom, jak jsme pěstovali bazalku. Letos poprvé jsme ji dopěstovali do zdárného konce, ale teda trvalo nám to. Kdybych někdy na jaře nekoupila už vyrostlou, tak mozzarella s rajčaty a bazalkou se nekoná :-) Nicméně to bylo perfektně načasováno - v okamžiku, kdy nám ta kupovaná pomalu chcí... uvadala, ta naše konečně dorostla a mohli jsme začít sklízet.


I na této kartičce jsem si dala záležet. Petr měl tento týden narozeniny, tak jsme mu s Emičkou pekly dort. Krásná strukturovaná čtvrtka je od Authentique, ozubený štítek z této sady samolepek... no a razítko - to je moje v poslední době nejpoužívanější razítková sada od Tima Holtze. Je opravdu univerzální a obsahuje spoustu motivů pro spoustu příležitostí. Razítko jsem natiskla na kousek béžové čtvrtky, vybarvila červenou fixou a trochu vystínovala bílou gelovkou. Pak jsem motiv vystřihla a nalepila na kartičku pomocí 3D čtverečků.


Abych uvedla věci na pravou míru - pekla jsem dort z prášku :-))) Pařížský od Dr. Oetkera. Je vyzkoušený a LUXUSNÍ!!!!! Do klasického dortu bych se nepouštěla :-) A věřily byste, že dvě svíčky můžou stát skoro stejně jako ten dort??? Mazec! Ještě že neslavil 100 let :-)



P.S. Také pracujete na svém Project Life albu, Smash deníku, nebo podobném formátu? Moc rádi vaše stránky zveřejníme na našem blogu. Pošlete nám pár fotek, něco málo textu a my vám za odměnu pošleme slevový kupon v hodnotě 200 Kč na nákup v e-shopu www.prettypapers.cz.

15 komentářů:

  1. Didi perfektní jako vždy :-))
    Hláška o rytířovi, je boží :-))
    Moc se mi líbí ty fotky Emičky s rozmazaným pozadím - to je dělané v Pic Monkey ??
    A povodně - víš , že já si to zažila na vlastní kůži. Nejdřív mi ty vtipy trochu vadily, ale pak jsem se smála taky a možná mi taky pomohly udržet si nadhled a zdravý rozum.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markét, díky za komentář :-) Pozadí je dělané v PicMonkey pomocí efektů Focal Soften nebo Fancy Focus. Často to všelijak kombinuju.

      Vymazat
  2. No ženo, udělat PL je na dlouhé lokte, když to chceš vymazlit, ale pak to ještě sepsat, to jsou nejdelší lokte :-)) Ale čte a prohlíží se to krásně! K ranní kávičce lepší než noviny. Aspoň jsou to samé pozitivní zprávy :-) Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irčo, máš pravdu :-) To psaní je na tom to nejhorší. Včera už jsem si chvíli říkala, jaké by to bylo krásné, kdybych jen dala fotky a odklikla jako hotové :-)

      Vymazat
  3. Jen že bez těch tvých průpovídek, už by to nebylo ono !! A my už jsme si zvykly, jsme rozmazlené a takhle nám to moc chutná !! :-))

    A díky za ty filtry , já si je zapomněla v Liberci poznamenat a já jako čtenář návodů k použití, děkuji !!

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tedy znovu :-( někam zmizel můj koment..... vrrr
    Díky za ranní dávku počteníčka :-) Já se stále úspěšně vyhýbám PL, hlavně že mám nasyslené kartičky i obaly :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verčo, díky, že ses nenechala odradit a napsala jsi znovu! Jinak - nevyhýbej se mu, stejně Tě dožene :-))) Vždyť jsi v Liberci tak krásně začla. Byl to PL a přitom stále ve "vonverském" stylu. Prostě Tvůj! S chutí do toho, půl je hotovo :-) Na druhou stranu - nechci působit jako nějaký agitátor a je mi jasné, že každému to rozhodně nemusí sednout. Takže ať tak či onak, budeme se těšit na další Tvé stránky v jakémkoli formátu :-)

      Vymazat
  5. Super (jako vždy). Měla bych vařit, když jsou děcka venku a já tu sedím (a kafe mi stydne v kuchyni, protože jsem se začetla). Měla bys psát dva články: jeden - udělejte si kafe a druhý - máte hotovo a kafe u sebe? Začněte číst...
    Barevně se mi dvoustrana moc líbí - jednoduchá.
    PS: v Liberci i na netu se dalo/dá krásně vysledovat ten vývoj v designu a stylu u PL, to je na tom taky úžasné.
    Díky za počtení. Jsme tady banda šmíráků, která v pátek čeká, co zas bylo nového u Didi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jó Limetko, já jsem taky měla být včera už dávno v posteli a nebyla jsem :-) Oba Emičáci jsou nemocní a tak jsou noci celkem veselé... Barevně je ta dvoustrana opravdu jednoduchá, ta levá strana jsou vpodstatě jen fotky, tam se barevnost moc ovlivnit nedá. Hodně jsem používala jen linkované kartičky - jsou to kartoteční lístky z papírnictví, měly jste je v balíčku. Jen by mohly být tam o milimetr nebo dva větší :-)))

      Vymazat
    2. A jak píšeš o tom stylu - nejvtipnější je, že se mi líbí úplně jiný styl, o který se snažím, jen mi to tak vůbec nejde :-))) Ale to mě nemůže odradit!

      Vymazat
  6. Krásný den...teda pro Didi...;-) u nás prší! A já pěkně v teplíčku s kávičkou...to je počteníčko..
    Moc mě to baví a ráda čtu Tvé komentáře k fotkám. Tak stále odolávám těm razítkům od Tima, ale v Tvém podání..ta čepička narozeninová, je moc krásná....jak je asi jedno to razítko veliké? Jestli by se mi vešlo do té mé malé kartičky :-)
    Jinak moc parádní.....je mi jasné, že si to prohlédnu ještě nejmíň 3x a už se těším na další.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kamčo, jojo, u nás je taky "hezky" :-) Ta razítka jsou fakt boží, používám je na obálky, když něco posílám, nebo na přáníčka, ten dortík a čepička jsou super, kníry taky :-) Největší razítko v sadě je ten kompas a ten má cca 5,5 x 5,5 cm. Ostatní jsou malinko menší.

      Vymazat
  7. Hmm, tak to se mi vejdou. Jdu pro ně...dík.;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Na každý nový článek o tvém PL se moc těším. A hlavně na ty poznámky, které nám k tomu píšeš. Je to příjemný čtení a káva, ta už je tradicí k tvému článku o PL... Taky se mi moc líbí ta Timova razítka.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak já si dávám Tvůj PL až k pondělní ranní kávičce a je opravdu opět super. Máš to perfektně propracované a popisky jsou bezva. Obdivuju všechny holky, které se na takový úvazek daly.

    OdpovědětVymazat