středa 25. února 2015

3 x jinak... Pozaďové razítko od Hero Arts

Dnes vám představím razítko od společnosti Hero Arts. Jedná se o tzv. background razítko, kterým vytvoříte pozadí svého projektu. V e-shopu ho nyní najdete za akční cenu :-)


První přání je romantické. Na jeho zhotovení budete potřebovat kraft základ přáníčka ve velikosti A6. Jeho levý horní a pravý dolní roh si zakulaťte pomocí kleští nebo rohové raznice. Na růžovou čtvrtku si embossovacím inkoustem (např. Versamark, Artiste), nebo jiným embossovacím médiem natiskněte razítko, posypte bílým embossovacím práškem a zatavte. Ořízněte tak, aby základ přání byl o malinko větší na všech stranách a čtvrtku nalepte na základ. Tím je vaše pozadí hotové. Nyní si přání dozdobte podle vlastní fantazie.


Na tomto přání je použita ozdoba ve tvaru motýla, papírová růžička, výsek srdíčka, špendlík a perlička. Celou kompozici dotváří jemné peříčko.


Pozadí druhého přání je vytvořené pomocí akvarelové techniky a průhledného embossovacího prášku. Na bílou akvarelovou čtvrtku si natiskněte razítko pomocí embossovacího média a zasypte průhledným embosovacím práškem. Zatavte horkovzdušnou pistolí. Nyní si pomocí vodního štětce naneste na čtvrtku různé barvy tak, aby spolu ladily. Použijte dostatek vody, poté nechte dokonale zaschnout. Následně vezměte obyčejný kancelářský papír, položte jej na líc přání a přejíždějte horkou žehličkou. Embosovací prášek se odpaří a zůstane jen bílá stopa tam, kde byl prášek.


Dozdobení tohoto přání je pomocí výseků s tématem hudby a několika samolepících kamínků.


Poslední přání je elegantně černé s barevným pozadím. Pozadí vytvoříte tak, že na plochu razítka nanesete distress inkousty. Nejvhodnější pro tuto techniku, z hlediska komfortu použití, jsou malé polštářky. Několik odstínů si naneste na razítko a otiskněte jej na bílou čtvrtku. Na tento barevný základ přilepte černou čtvrtku, která je o něco menší a vystřihněte do ní ozdobu ve tvaru vlaječky. Nad ní natiskněte bílým inkoustem text, dokončete pomocí bílého gelového pera a oživte nalepením několika barevných enamelových teček.


Černou čtvrtku s textem nalepte na barevnou pomocí pěnových čtverečků pro zajímavý 3D efekt.


Tak co, která technika se vám líbí nejvíc? Vyzkoušíte některou?
Máte velká razítka rádi? Rádi si vaše projekty prohlédneme v naší pinterestové galerii.

6 komentářů:

  1. Ilonko paráda, já zjistila, že nemám ani jedno pozaďové razítko :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera, budu muset ta svoje razítka provětrat. :-) Pěkný návod.

    OdpovědětVymazat
  3. Perfektní článek, děkuji za inspiraci. Nějaká pozaďová razítka mám, tak určitě vyzkouším. Marcela

    OdpovědětVymazat
  4. Ilonko, krásná přání a bezva návod. Mám pár pozaďových razítek, tak je musím začít řádně využívat. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji ženy, vaše slova chvály mě moc těší....

    OdpovědětVymazat