úterý 16. února 2016

INSPIRACE... CHIPBOARD V HLAVNÍ ROLI

Je polovina února a pomalu se mi množí poptávky po přání ke svatbě. Když jsem se tak přehrabovala v mých nasyslených věcech, narazila jsem na chipboardy od KETA. Jsou sice v barvě kartonového papíru, ale to tak nemusí zůstat ... Pojďte se podívat, co jsem s chipboardem provedla já.


Co budete potřebovat?

3 druhy papírů - vyšší gramáž
vellum
vyřezávací šablony Rayher a My Favorite Things
chipboard
zlatý embossovací prášek
embossovací inkoust a černý inkoust Versafine
kousek zlatého provázku/nitě
razítko KETA
lepidlo
pěnová páska




Nejprve jsem si upravila základ přání do požadovaného rozměru - v mém případě je to 13 x 16 cm. Následně jsem použila vyřezávací šablony. Ráda vše dělám najednou kvůli úspoře času i místa :-) Raznici s hvězdičkami jsem použila celkem 3x - na každou barvu papíru. Hotový byl bílý základ s vyraženým motivem a z ostatních barev jsem si nashromáždila hvězdičky


Základ jsem podlepila zlatým papírem.


Poté jsem použila na ty samé zlaté papíry raznici, které umí vykouzlit nádherné mašličky.


Přišel čas na chipboard. Chtěla jsem ho zlatý, a proto jsem si připravila můj oblíbený embossovací prášek. Nemám dobré zkušenosti s držením chipboardu v pinzetě a pro ty, co to mají stejně, mám zlepšovák :-) Utrhněte si kousek lepícího poznámkového bločku a "přilepte" chipboard na něj (fungovat by měla i malířská páska). Nanesla jsem Versamark, posypala zlatým embossovacím práškem a použila embossovací pistoli - voilá...



Ještě jsem si na zbytek vellumu narazítkovala pomocí černého inkoustu Versafine text "novomanželům" od KETA. Všechno potřebné je hotovo. Teď už jen přání dát dohromady.
Vzala jsem si pěnovou pásku a na každou větší hvězdičku jí kousek nalepila. Potom jsem na ni lepila menší hvězdičky - bez systému, zkrátka tady se třpytkami a tam zlatá hladká. Tyto hvězdičky vám potom na přání tvoří pěkný 3D efekt.


Odmotala jsem si kousek zlatého provázku a připevnila ho do kruhu, které hvězdičky tvoří. Následně jsem vzala chipboard a slepila ho s textem na vellum. Chipboard jsem pomocí pěnové pasky umístila na zlatý provázek. Základní design jsem tak měla hotový a teď už jen dozdobit :-) Použila jsem samozřejmě vyřezanou mašličku a řekla jsem si, že by bylo fajn nalepit i pár hvězdiček, které my zbyly. Výsledek mě opravdu potěšil ...


A co vy? Jak používáte chipboardy? Pochlubte se nám na naší Pinterestové nástěnce :-)

Krásné tvoření!!!

9 komentářů:

  1. Terezko, překrásné! Já hvězdičky úplně nemusím, ale tedy ve tvém podání je to úplná pastva pro oči! A skvělé nápady máš ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nedávno jsem také poprvé embossovala kartonový výřez, použila jsem třpytivý prášek a vypadalo to skvěle. Rozhodně budu využívat častěji. A Tvá ukázka je nádherná. Tu hvězdičkovou šablonu mám taky, musím ji vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné přání, super návod, určitě vyzkouším.












































    OdpovědětVymazat
  4. Terezko nádhera. A šablonu ja asi nutne potrebuju :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Terez, jak už jsem Ti psala, mlátím hlavou o stěnu, že jsem jí poslala dál :-) A za trik s lepíkem díky :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné, elegantní přání. Šablona je skvělá.

    OdpovědětVymazat
  7. Překrásné !! Zlatobílá kombinace je prostě krásná a prudce elegantní :-)
    A trik s lepíkem je super ! Díky !

    OdpovědětVymazat