čtvrtek 18. února 2016

MOJE SCRAPBOOKOVÉ ZAČÁTKY... ILONA

Papírovému tvoření se věnuji více než šest let. Tedy, tomu scrapbookovému. Kreativní činnost, kterou jsem prošla napříč mnoha technikami, mě provází mnohem déle. Jaké byli moje scrapbookové začátky? Pojďte se projít se mnou po mé tvorbě.


Je zajímavé a úsměvné, že zatímco většina kolegyň postupem času expanduje do větších a větších prostor, u mě je to naopak. Ne že bych to tak chtěla, ale okolnosti mě k tomu nutí. Takže zatímco před lety jsem měla celou místnost na tvoření sama pro sebe, dnes sedím v rohu obýváku :-)


Scrapbook jsem po očku pozorovala delší dobu, ale odolávala jsem. Bylo mi totiž jasné, že jakmile podlehnu, nebude cesty zpět. Nádherné papíry, doplňky, ozdoby, kytičky a hlavně razítka. Ale nevydržela jsem dlouho. Jednou před Vánoci jsem viděla nádherné razítko vánočního stromku. Koupila jsem si ho. Jenže, to bylo veliké razítko a já jsem v obyčejném papírnictví nenašla žádný polštářek, na který by se razítko vešlo. A tak jsem zakoupila speciální, vyvýšený inkoustový polštářek, pamatuji si, že to byl ColorBox, tzv. kočičí oko… A pak druhý…. A třetí….. a… asi nemusím pokračovat, že? Jsem přesvědčená, že takhle začala mnohá scrapžena. 


Zpočátku byla moje tvorba velmi prostinká. Hodně jsem sledovala videa, nové materiály, nové techniky. Za naprosto zásadní v posouvání kupředu, považuji naši scrapbookovou komunitu. Získávala jsem zde a nadále zde získávám rady, zkušenosti, vychytávky.  Za důležitou ji považuji i proto, že jsem zde našla mnoho spřízněných duší, které považuji za opravdové přátele. A to je v životě veliké bohatství. 



A co nejraději tvořím? Nejvíce se věnuji tvorbě přání. Občas si střihnu a nalepím nějakou stránku a už tři roky se snažím být aktuální v PL


Oblíbenou techniku nebo vyhraněný styl nemám. Baví mě všechno od Mixed media, přes vintage a shabby chic styl, až po jednoduché Clean and Simple projekty

Děkuji, že jste se mnou prošli od mých scrapbookových začátků až do dnešních dní.

6 komentářů:

  1. Jen tak dál Ilonko. A stejně je ten scrapbookovej svět krásnej :-) A ty lidi... Jsem taky ráda, že tu naši komunitu máme!

    OdpovědětVymazat
  2. Ilonko, já tyhle příběhy miluju... Klidně bych Tě z fleku nechala napsat další díl a četla bych to se stejným zaujetím jako Tvé dnešní řádky! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkný článek Ilonko. Ať se Ti daří. Budu se těšit na Tvoje další návody. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné počtení. Sice sleduji, co je nového, zajímavého v cizině, ale stejně nejvíc se těším na nové nápady a návody v naší komunitě. Vždy si to projdu minimálně 2x (ne že by mi čtení dělalo problémy, ale pokaždé najdu Něco co jsem prvně přehlédla). A tvoje nápady a návody jsou vždy moc inspirativní. Tak šup šup, ať jsi tu s další novinkou. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za vaše milá slova :-) Jsem moc ráda, že jsem nakonec neodolala, scrapbook mě pohltil a že jsem potkala vás.... Jste báječné.

    OdpovědětVymazat
  6. Ilonko, to je takové pohlazení tohle čtení :-)
    Přesně to na papíru miluju, že přináší dvojí radost. Nejen ze samotné tvorby a výsledku, ale to sdílení a celou tu naší papírovou komunitu co mi přinesl !!! :-)

    OdpovědětVymazat