středa 7. července 2021

CHALLENGE 07/2021

Červenec bude zcela přírodní. Vše bude o barvě naplaveného dříví, ledové kávy a rybářských sítí...prostě úplný letní zen:) Teplá barva taupe je velmi uklidňující a nenápadná. Je klidná, sofistikovaná a elegantní. Není ani moc teplá (jako hnědá), ani příliš studená (jako šedá). Proto se o ní říká, že je to perfektní neutrální barva, která se hodí do většiny interiérů a dobře se s ní cítí jak ženy, tak muži.

Původní barvou, podle Wikipedie, byla tmavě šedá, jenž měla připomínat barvu krtka, odsud i název taupe, protože to ve francouzštině znamená krtek. Postupně se paleta rozšířila, protože nikdo nechce jen jeden odstín, a i designéři rozšiřují barevné spektrum podle toho, jaké jsou požadavky. Proto dnes pracují také s tóny fialové, oranžové nebo růžové. Každopádně se taupe styl vyznačuje barvami od šedé přes zmíněné tóny fialové až po tmavě hnědou. Anglický výkladový slovník uvádí u názvu taupe “šedá s nádechem hnědé”.

Pokud najdete-li cokoliv barvě Warm Taupe ve vašich scrapových zásobách - gratulujeme. Ač je tato barva opravdu velkým trendem, v papírových kolekcích ji mnoho není. To vás ale rozhodně neodradí a náležitě se s tím poperete. O tom jsem přesvědčeni. To by to nebyla žádná výzva, kdyby to bylo jednoduché, že?!:) Až budete v tvořivém zápalu, vzpomeňte si i na někoho dalšího....heslo pro červenec je totiž ...pro Tebe!

"WARM TAUPE - PANTONE 16 - 1318"

"PRO TEBE..."


  • ZADÁNÍ: vytvořte projekt (přání nebo scrapbookovou stránku) inspirovanou naším měsíčním zadáním - "PANTONE 16 - 1318 - WARM TAUPE" "PRO TEBE...".. Toto téma by mělo být na projektu jasně rozpoznatelné a mělo by dominovat. 
  • PODMÍNKA: projekt musí být nově vytvořen pro aktuální challenge a před zveřejněním na našem blogu nesmí být publikován jinde (facebook, osobní blog, pinterest apod.). Přihlásit můžete 1 projekt do každé kategorie.
  • TERMÍN: fotky posílejte do středy 28. července 2021 na email info@prettypapers.cz, do předmětu zprávy napište CHALLENGE 07/2021. Fotky poté budou vystaveny na blogu a výherce určíme hlasováním! 
  • KATEGORIE: oceňujeme každou kategorii zvlášť, soutěže se můžete zúčastnit v obou kategoriích (přáníčka/scrapbookové stránky).
  • VÝHRA: dárkový poukaz na nákup v e-shopu Pretty Papers v hodnotě 200 Kč (pro každou kategorii)

A tady už jsou červencové inspirace od našeho design teamu:

TEREZKA

IVKA

ANIČKA




3 komentáře:

  1. wow, tak to jsem nečekala, přemýšlela jsem, která barva bude teď, ale tohle mě nenapadlo, rozhodně to bude výzva a členky design teamu se s tím skvěle popraly, to přáníčko je naprosto dokonale vybarvené!!!
    Petra M.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem tipovala spíš odstín někde z opačné stany barevné palety 😁 Ale je to krásná barva, těším se na to!

    Terezko, tvé vybarvování už je skutečným uměleckým dílem! Máte to všechny moc Krásné, ženy.

    OdpovědětVymazat
  3. Holky moc děkujeme a těšíme se na vaše pojetí výzvy.

    OdpovědětVymazat