pátek 26. února 2016

PROJECT LIFE S DIDI... ZNOVU NA STARTU

Jsem chronická nestíhačka. Od šesté třídy jsem začla dojíždět do města na gymnázium a od té doby se vezu. Každý den jsem málem vypustila duši, abych stihla autobus. Bez ohledu na to, v kolik jsem vstávala, vždycky jsem musela běžet. Někdy jen zlehka, někdy úprkem Ale vždycky jsem ho nakonec stihla! Věděla jsem, že prostě 7:15 autobus odjíždí a přes to nejede vlak (pardon, autobus :D). 

Když jsem v roce 2013 začla s Projectem Life, asi na půl roku mě ovládlo nadšení a byla jsem "up to date", tedy aktuální. O prázdninách se to pokazilo a už se mi nikdy nepovedlo znovu opravdu naskočit. Chyběl mi bič v podobě jízdního řádu.
 

Proběhlo několik pokusů o návrat, ale většinou to byly jen výkřiky do tmy, jeden zpracovaný týden uprostřed ničeho, měsíce před tím i měsíce po tom bylo prázdno. Stále jsem se ale nevzdala naděje na to, že to jednou doženu, jsem od přírody optimista. Stále fotím a stále si píšu poznámky (které, jak zpětně zjišťuji, jsou naprosto nedostatečné, ale já to stejně dám!)


Když jsme byli loni v létě v Liberci na scrap srazu, přijela jsem vybavená. Na celý týdenní pobyt mi stačilo album, kapsy a tiskárna na fotky. Jela jsem jako drak a za těch pár dní se mi podařilo vytisknout (tzn. probrat, editovat, rozvrhnout předem do kapes, naplánovat velikosti, zkolážovat) fotky za 6 měsíců. Měla jsem ze sebe radost, ale po návratu už jsem se k tomu znovu nedostala :-( 


Mezi vánočními svátky jsem se do toho pustila znovu a vytiskla další dva měsíce, ty nejaktuálnější, listopad a prosinec. A celou dobu jsem se těšila, jak budu scrapovat. Zase budu s vámi na jedné lodi. 

Možná máte pocit, že mít scrap obchod je práce snů. Tak ne že by nebyla :-), ale obzvlášť v posledním roce jsem si čím dál víc uvědomovala, jak svým zákaznicím závidím. Já sice všechny ty krásné věci "mám", ale k čemu? Sáhnu na ně jen když vám je dávám do balíčku nebo když si je ukládám do svého soukromého regálku, ve kterém pak ty věci leží netknuté už měsíce, některé i nějaký ten rok. Jste to vy, kdo stříhá a lepí a pak si tu nádheru prohlíží ve svém albu. Opravdu mi z toho bylo čím dál víc smutno.


A tak jsem teď tady. Se svou první dokončenou stránkou v mém novém PL životě :-) Nebudu čekat na to, až budu mít vytištěné úplně všechny fotky, jdu do toho právě teď. Mé stránky (ano, jsou i další!) jsou nyní hodně jednoduché. Bylo to buď a nebo. Můžu mít PL album teď, nebo "dokonalé" PL album někdy... spíš nikdy. Zvolila jsem to nedokonalé, ale zato plné fotek a zážitků. Připravené potěšit mě kdykoli, když jej otevřu a prohlédnu si jej.


Vím, že stránka je dost "přefotkovaná", ale věděla jsem, že v tomto případě si to můžu dovolit. Protější stránka s jednou jedinou fotkou to dostatečně vyvažuje. Takto vypadá má první dokončená dvoustrana:


Díky že jste nahlédli a příště se můžete těšit nejen na další stránky. Napíšu vám, jak jsem se nezbláznila z tříletého skluzu :-)

23 komentářů:

  1. Je fantastická! ❤ Nic jít nechybí a nic nepřebývá a dohromady s tou 30 dokonalé!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Jani, jsem ráda, že se líbí. Je dělaná opravdu jako doplněk k té třicítkové stránce.

      Vymazat
  2. je to luxusni!! ja mam pocit, ze nejak panuje takovy pocit, ze se strankami je treba si vyhrat, ruzne je zdobit a delat spoustu jinych dalsich zlepsovaku a uplne se opomiji puvodni myslenka BH, a tou je jednoduchy system, ktery ma usnadnit praci ... takze za me to mas nadherne a spolu s tou tricitkou to vypada dokonale!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, zrovna Tvé stránky jsou vymazlené do posledního detailu a často si je prohlížím, abych nasála ten jejich styl a alespoň částečně ho přenesla do svého alba. Ale nejde to :-) Strávila bych nad tím mládí a na to nemám čas. A přesně jak píšeš - není to o zdobení. Proto nyní jedu na jednoduché vlně, kde hlavní slovo dostaly fotky. S těmi si vyhraju když je vybírám a edituji, snažím se, aby právě fotky byly ozdobou, zbytek je jen třešinka na dortu.

      Vymazat
    2. no to je jasný! při tvém pracovním vytížení to prostě nejde a právě proto je super, že se PL dá dělat úplně jednoduše a vypadá to možná i nejlíp. Kolikrát tam chci taky dát jen fotky a pár kartiček a jsem si jistá, že jednou to tak chtě nechtě dopadne :D

      Vymazat
  3. Super! Vypadá luxusně, perfektně sladěné...teda ŽENO, na co si stěžuješ ;-))Jsem ráda, že jsi se dostala zase k tvoření a držím pěsti, aby jsme se mohly kochat další krásnou stránkou...už se těším.

    OdpovědětVymazat
  4. Didi, mně se po tvém PL tak stýskalo !!! Ty dokonalé fotky , bílé rámečky , dokonalé ladění !
    Máš to krásné !! A ano, PL je o zachycení okamžiků a ne množství chipboardů a flitrů :-) A každý lepí tak jak zvládá, někdo krásné zdobí - že Jani :-) - někdo bude mít mraky fotek jako ty, já jdu cestou megakoláží - ale hlavní je, že ten náš PL máme a lepíme !!
    Zrovna předevčírem jsem něco potřebovala upřesnit, tak jsem vyndala album z 2014 - to bylo tak hezké tím listovat, kolik věcí už jsem za ty dva roky zapomněla a já je tam mám !!! To je prostě boží ! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně! to je, oč tu běží! my jsme si třeba zaboha nemohli vzpomenout, co jsme dělali o loňských jarních prázdninách ... a Jamie říká, až budem zpátky v ČR, koukneme do PL :D .. a bylo jasno!

      Vymazat
  5. Didi, máš to překrásné! Já jsem tu pravou stranu viděla, když byla ještě v procesu, takto pohromadě je to úplně dokonalé! Fotky jsou v tvém podání skutečnou ozdobou, jsi mým velkým vzorem. Akorát pochybuju, že se svými technickými schopnostmi - neschopnostmi se tomu budu moct někdy přiblížit. Ať žijí tvé tvořící pátky, a pak taky pondělky, úterky a středy :-) Pá

    OdpovědětVymazat
  6. Didi, přeji, ať máte více času na tvoření. K práci snů ještě chci dodat, že takou vstřícnost, rychlost a vyřešení jakéhokoliv problémů jsem opravdu jinde nezažila a pravém Vás zákaznické oceňují!

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné stránky! Držím palce, ať ti to jde takhle dál!

    OdpovědětVymazat
  8. Nádhera, líbí se mi jednoduchý styl a v kombinaci s velkou třicítkou to působí lehce, vzdušně... Krása!
    Žanet

    OdpovědětVymazat
  9. Huráááá!!! Didi je zpět a s ní i její PL stránky!!! Nádhera .... To musí být pocit, viď, zase po takové době vidět za sebou další hotovou stránku. Tak přeji ať se dílo daří ... Já mám taky asi jednoroční skluz od roku 2014 ;) Ale pořád jsem optimistická, že to dám :) Ketos se snažím být aktuální. Tak se těším na další stránky.

    OdpovědětVymazat
  10. Didi krása veliká, takle dohromady to nemá chybu! Mě se taky po tvém PL stýskalo, mám úplný flash back jak jsem na mateřské Tvé články hltala a nemohla se dočkat dalších :). Tak už se zase těším a velmi mě to motivuje - doháním dva roky. Vůbec mě to nestresuje, myslím že je pořád důležitější abychom měly CO scrapovat - ty skutečné zážitky za pěknými fotkami - třeba podzim venku na hřišti :) Anička

    OdpovědětVymazat
  11. Baaaajo Didi, sukvele a moc krasne! Tesims e na dalsi kousky :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Máš to krásné, a rozhodně ne přefotkované. Moc se mi to líbí, PL nejsou ozdoby ani dokonalost. Kdybych já se měla snažit o dokonalost s tím naším barevným měsíčním cirkusem, musela bych to mít celé černobílé a rok bych dokončila asi tak v den mých 80.narozenin. A je to přesně jak říkáš, ty se díváš, my zpracováváme. Děláš pro nás maximum a asi se to muselo nějak projevit. Těšíme se, tak se snaž! :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné! Taky mám mega skluz, ale album musí být radost. A je to především o fotkách a tady jsou tedy povedené a barevně vyladěné! Těším se na další stránky ❤

    OdpovědětVymazat
  14. Krásné! Taky mám mega skluz, ale album musí být radost. A je to především o fotkách a tady jsou tedy povedené a barevně vyladěné! Těším se na další stránky ❤

    OdpovědětVymazat
  15. Didi, máš to nádherné, díky to tobě jsem se na PL dala a jsem moc ráda, že jsi opět mezi námi, budu se těšit na další stránky.

    OdpovědětVymazat
  16. Nádhera :-) tak to bych snad měla využít inspirace a ten tříletý skluz začít dohánět také???? :-) stále je největší problém, že nejsou upravené a udělané fotky.

    OdpovědětVymazat
  17. Tento styl PL je PŘESNĚ můj cup of tea!!! Krásné fotky, bílé rámečky, jemné zdobení, prostě clean and simple jak ho miluju:-) a až se na něj někdy vrhnu i já, tak právě kombinace s velkými stránkami je cesta, kterou se vydám; krásně to oživí. Dvoustranu máš překrásnou a těším se na další!

    OdpovědětVymazat
  18. Jeee,, to je nádherná dvoustránka, veselá, živá ... super fotky. Teda sice jsi dlouho nedělala, ale když už, tak to máš bezkonkurenční ... krásné ...

    OdpovědětVymazat
  19. Jeee,, to je nádherná dvoustránka, veselá, živá ... super fotky. Teda sice jsi dlouho nedělala, ale když už, tak to máš bezkonkurenční ... krásné ...

    OdpovědětVymazat