pátek 22. března 2019

GIVEAWAY + CHALLENGE INSPIRACE... LAYOUT "MOUNTAINS ARE CALLING"

Sportovní téma březnové challenge je mi mimořádně blízké. Pocházím ze sportovní rodiny, stejně tak i Šárky tatínek, díky sportu jsem se také potkali.  Z lásky k zimním sportům jsem se částečně vyznala už v minulém článku a dnes to umocním jednoduchou stránkou. Dnes žádné zahlcování :) Tento článek je o tom, jak jsem se pokusila vypořádat se sportovní fotografií, která hýří barvami a o tom, jak mě inspirovala stránka jiná, tématicky ze zcela jiného ročního období

Barevnost fotografií ze závodů je moje věčné trápení. Často to řeším různými filtry, ořezávám někdy až hanebně a když už opravdu nevím, co s tím, udělám fotku černo-bílou. A udělat to tak, abych úplně neztratila souvislosti a atmosféru, ...někdy to hraničí až s trýzní :)) S touto fotkou to nebylo jiné. 


Fotka je loňská a moc se mi líbila, chtěla jsem jí nechat velkou. Kdyby tam aspoň nebyly ty reklamy! :) Oříznutá je stejně. Nad reklamama jsou ještě davy fandících rodičů, v barevném oblečení samozřejmě. A pod Šárkou ještě červeno-žlutý plůtek a modré plastové hranoly, co vymezují trať. Scrapově zcela neuchopitelné. Pruh fotky jsem zužovala tak dlouho, dokud mi nezbylo dostatečně velké místo na nápis a něco málo textu pod ním.


Nápis 'mountains' je ve fontu Scoothlane a najdete ho zdarma ke stažení na Dafont. Kde tedy najdete opravdu spoustu krásných fontů, pozor, dá se tím ztratit opravdu spousta času :) Napasovala jsem nápis na A4 naležato, aby byl akorát vysoký a akorát široký, je tedy trochu deformovaný, ale plotr vám tohle dovolí. Vyřízla jsem totožný nápis dvakrát a slepila dohromady. Je mi trochu líto, že písmeno "t" vyšlo přímo Šárce do nohou a její "krásný styl" tolik nevynikne, tak jsem aspoň dokreslila hůlku a špičku lyže pod nápis. A dobře, má tu zadní nohu pokrčenou, ale já bych na šupináčích takový skluz nevykouzlila :)

Papír je z nádherné vodovkové kolekce Fly and Scrap od Elizabeth Craft - Moda Scrap. Barevně mi ladil aspoň s Šárčinou bundou a čepičkou. Černá písmenka samozřejmě od Tima a bílá puffy abeceda  od Studio Calico je moje nejmilejší a pomalu docházející. Vločky vyříznuté na plotru z vellumu a prošité. Navrch ještě cákance bílou akrylovou barvou.


A čím že jsem se to nechala inspirovat? Touto nádhernou stránkou od Steffi Ried. Na nástěnce ji mám už dlouho a vždy jsem si myslela, že čeká na nějakou podobnou fotku....cha chá :))


Ráda bych vás podpořila ve snaze si něco podobného zkusit natolik, že mě napadla taková mini soutěž. Napište do komentářů jaké slovo by se vám hodilo na vaši stránku. Já mám "mountains", Steffi "magical". Jaké je to vaše? Vylosujeme pak jednu z vás, které její slovo vyříznu na plotru a pošlu, aby mohla svůj nápad zrealizovat. A případně se nám pochlubit...


Těším se na vaše slova a těším se na příště :)

14 komentářů:

  1. Aničko, úplně mě pobavila věta, že jsi čekala na podobnou fotku, jako má Steffi. Je fajn, že jsi čekat přestala, protože u tebe.... ehm :D :D :D Jako ta představa je tak nereálná, chechtám se tu jako blázen :-) Jako já vím, že někdy se Šárkou fotíš i takové romantické fotky, ale tohle... to už je na tebe moc :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak samozřejmě, že slovo "dobrodružství"... :-D
    Tu stránku mám taky uloženou a čekám... Ale když to vidím, možná je na čase přestat čekat a něco tvořit.
    Máš to krásné a je super ten dokreslený detail lyže a hůlky. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Ha, taky mám uloženo :-). Akorát nečekám na TOP fotku, ale mám jí mezi dalšími stránkami a když si nechávám dělat fotky, tak mě prostě nějak nenapadne, že bych z nich měla jednu vybrat a nechat jí udělat tak, abych mohla tuhle předlohu použít.
    Jinak samozřejmě krásná stránka! A ty barvy a tak, to nevadí. K některým věcem to přece patří ;-).

    OdpovědětVymazat
  4. Juuu, to je opet prekrasna stranka. Super napad s tim napisem a ty velke fotky jsou uzasne.
    A teda tva stranka se mi libi vic nez ta od Steffi. U tebe se mi libi prave ta barevnost a ma oblibena ruzovo-fialova (ta ctvrtka je uplne genialni k te fotce).
    A mne by se hodilo z plotru slovo Rodina Verca Sembolova

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jsem také ráda, že jsi se dočkala a stránka je krásná👍 Já bych použila, třeba slovo zážitky a hned bych si stránku také vytvořila 😉 předem děkuji

    OdpovědětVymazat
  6. Aničko, je úžasná a přesně jak říkají holky, tvá je hezčí! Těším se na tebe mnooohem víc než na Steffi, ale to už víš! Nejenom kvůli stránkám ♥️

    OdpovědětVymazat
  7. Naprosto dokonala stranka, Anicko! Pobavil me text na scrapovou neuchopitelnosti :) jsi borec to takhle krasne uchopit! A tuhle stranku od Steffi neznam, ta je krasna, ale ruku na srdce, to se to scrapuje, kdyz je to takove romantische, ze jo :) mne by se libilo zcela necekane slovo rodina :)

    OdpovědětVymazat
  8. Anicko,stránka je super,úplně mě dostal deail s dokreslenou lyží.Já mám stránku taky uloženou,mně by se asi nejvíc líbilo slovo miminko

    OdpovědětVymazat
  9. Stránka je skvělá, velké nápisy jsou úžasné. Mně by se hodilo také slovo rodina.

    OdpovědětVymazat
  10. Aničko, je to skvelá stránka! Za prvé skvělá fotka jako taková. Moc se mi líbí použití toho filtru, jak je to celé do růžova... vypadá to velice profesionálně 😁 A s tím báječným nadpisem je to celé vymazlené, promakané a originální.
    Děkuji za giveaway... je to moc milé 😊 Mně by se líbil text "dovolená".

    OdpovědětVymazat
  11. Ani, stránka je dokonalá, skvěle sladěná a skvěle vybraná fotka. Díky za giveaway ..mně by se hodilo slovo Morava, díky.

    OdpovědětVymazat
  12. Martina Smolová27. března 2019 v 11:23

    Aničko, tak tohle je paráda! Krásná stránka, spousta detailů a inspirace :-) Vybrat jedno slovo je pro nerozhodného člověka docela oříšek. Hm, tak tedy Šumava

    OdpovědětVymazat
  13. Aničko, skvělá stránka, je dynamická, má náboj. Úplně mě uchvátil přechod mezi fotkou a parádní čtvrtkou. Vše je dokonale sladěné, klobouk dolů.
    Mě by se asi také hodilo slovo Šumava ( nejdřív jsem uvažovala Dovolená) Na Šumavu se chystáme v létě, tak budu doufat, že se mi tam nějaká úžasná fotka podaří. :-)))))

    OdpovědětVymazat