středa 14. října 2020

CHALLENGE INSPIRACE... ADORABLE GIRL

Layouty od Missy Whidden považuji za ty z nejpropracovanější a nejpracnější vůbec. Množství materiálu, které na své stránky umístí je opravdu zábavné a kolikrát žasnu, jak dlouho dokáže přidávat ozdoby, aniž by výsledek byl přeplácaný. Na své Pinterestové nástěnce mám jejích layoutů spoustu, tak jsem se pod vlivem říjnové challenge vyzvala k jejich realizaci. Jsem sama zvědavá, kolik jich, vzhledem k jejich náročnosti, stihnu. Tento layout se mi líbil natolik, že byl jedním z kandidátů na finální vzor, nakonec skončil na místě druhém. Je tam ale přesně všechno, co má mít.


Základem každého layouty od Missy je příprava vlastního pozadí. Bílá čtvrtka a bílé gesso. Gesso jsem nanášela špachtlí a prstem roztírala do ztracena už přes hodní pruh vzorovaného černobílého papíru. Papír je ze zásob kolekce Chasing Dreams od Crate Paper. Vytvoření duhového papíru byla téměř hodinářská práce. Seskládala jsem ho z jednotlivých proužků, slepila a prošila. Prošívat skrz oboustrannou pásku je nezábavné, slušně řečeno. Papír vhodný k těmto hrátkám najdete například v sešitku 6x6 z kolekce Cute Girl, který jsem použila i já. 


Z kolekce Cute Girl jsem použila i puffy ozdoby domečku, srdíček i velký psací puffy nápis adorable. Barvy jsou prostě "cute":). Kvítka vystřižená z papírů od Page Evans a černé výřezy, kde jsem co posbírala a přetřela černým Archivalem. Hodně mě bavily průhledné samolepky s "přídavnými jmény", které jsem lepila téměř jako poslední. Ze zásob průhledných samolepek od Simple Stories, kolekce I Am


Trochu přeskakuji, ale po gessu jsem samozřejmě nanášela inkousty. Moje oblíbené a jediné barvy - Distress Oxide. Odstíny Picked Rasberries, trochu Worn Lipstick, Fossilized Amber, Peacock Feathers a Faded Jeans. Krásná práce! Výsledek byl po zaschnutí trochu málo výrazný, tak jsem jela druhé a pak ještě třetí kolo. Inkousty se do sebe nádherné vpíjí, žádné ostré přechody pokud nechcete, vrstvení udělalo také zajímavý efekt. Pokud se vám to nelíbí, na gessu to prostě utřete a jedete znova:).


Missy hodně šije. Já to neumím. Ale mám moc šikovnou maminku, která byla zrovna po ruce. Tak můžete jako já, do výroby layoutu zapojit celou rodinu:). Nakonec cákance černou tuší. Skvělá výtvarná pomůcka z našich školních dob.


A úplně nakonec vzor, který jsem liftovala. Článek s popisem a fotkami k němu najdete zde a video tradičně na kanáleYou Tube. Hodně zdraví, klidu a optimismu. A myslete na radost. Plňte svá srdce vším, co vás těší a uzdravíte tím jakýkoliv okamžik :).


Těším se na příště!



4 komentáře:

  1. Úplně perfektní stránka, Aničko 😍 Díky tvým inspiracím s distress oxide už jsem taky pěkně ztracená a nové odstíny přibývají 🤣❤

    OdpovědětVymazat
  2. Díky Baruš!:) Tomu rozumím, taky je jich ještě tolik, co nemám:))). A stále vymýšlejí další další....

    OdpovědětVymazat
  3. Anička tak ta je perfektná, pecka :-) . Missy je TOP aj podľa mňa myslím ze by sa dalo každý mesiac podľa nej tvoriť 😉

    OdpovědětVymazat
  4. Aničko to se Ti opravu povedlo ... a Tvá vymakaná stránka se mi tedy líbí skutečně více ...

    OdpovědětVymazat