pondělí 30. listopadu 2015

DIY TUTORIÁL... VERSAMARK A LESKLÝ PAPÍR

Připravuji vánoční přáníčka pro letošní rok. A přestože jsem se zásobila nejrůznějšími vánočními papíry, zůstávají ležet v přihrádce. Jejich čas nepochybně přijde, ale dnes to nebude :-) Dneska si podklad pro přání vyrobím. Použiji techniku "watermark resist".


Její princip je naprosto jednoduchý. Budete potřebovat lesklý bílý papír, embossovací médium (já jsem použila Versamark), vodou ředitelné inkousty - u mě to byly distress, a také budete potřebovat váleček na nanášení barvy. Předešlu, že na fotografiích jsou vidět odlesky z lampy, které nedokážu odfiltrovat, tak prosím omluvte sníženou kvalitu obrazu :-)))

Na razítko naneste embossovací médium. Razítko poté otiskněte na lesklý papír. Počkejte až médium malinko zaschne.


Na váleček naneste barvu z inkoustového polštářku. Několikrát poválejte váleček po polštářku. Jeďte jen jedním směrem, abyste nanesli barvu na celý váleček. Až budete mít barvu na válečku, naneste jím barvu na papír. Vystoupnou vám světlá místa tam, kde je aplikované médium. Poté ještě jemně setřete přebytečnou barvu z celého povrchu. Tím se ještě více zvýrazní bílá místa.


Další tipy pro vytvoření zajímavého podkladu:

Z tužšího papíru si vyrobte šablonu.  Při řezání skládejte šablonu s vědomím, že budete používat negativ. Tedy ne výřez samotný, ale to, co vám po řezání zbude. Pokud nemáte Big Shot a šablony, dají se použít i raznice s vánočním vzorem.


Šablonu položte na lesklý papír a aplikátorem naneste embossovací médium. Po jeho zaschnutí postupujte stejně jako v předchozím případě.


Poslední možností je vytvoření vlastního vzoru pomocí mini razítka / razítek. Vyberte si sympatické razítko menšího rozměru a tiskněte na bílou kartičku. A opět postupujte stejně jako v předchozích případech.



Vyzkoušet můžete také nanášení inkoustů aplikátorem namísto válečku podle návodu od Didi.

A zde jsou již použité papíry v konkrétních projektech.




Přeji vám spoustu zábavy při vytváření vlastních vzorů. 

Žádné komentáře:

Okomentovat