neděle 29. listopadu 2015

KURZY... REPORTÁŽ Z MINIALBÍČKOVÁNÍ

Letí to jako voda a než jsem se dostala k reportáži z listopadového kurzu Minialbíčkování, je advent. I tak si ale nenechám ujít příležitost si zavzpomínat na nedělní odpoledne, které jsem strávila v kruhu scrapbookových nadšeňkyň, kterým jsem - stejně jako v Liberci - ukázala, jak si doma vyrobit parádní minialbum. A to se myslím před Vánoci opravdu hodí.


Na pražských Vinohradech v Atelier K1 už jsme jako doma. Atmosféra je tu úžasná a na kurzy je tohle místo jako dělané - má vlastní šatnu, kuchyňku, spoustu místa na tvoření a všude kolem štětce, lepidla, vodovky, papíry, košíky, drátky, kleštičky, šídla, špendlíky, mozaiky, keramika...no, prostě výtvarná dílna jak má být. 


Navíc Monča připravila famózní muffiny a došlo i na svařák, prostě takové já mám skvělé kurzistky. Skoro už bych spíš měla říct kamarádky. Takže o parádní atmosféru a živiny bylo postaráno.


Tentokrát jsme zkrátily teorii na minimum, protože práce jsme před sebou měly dost a dost. A stejně nám čas skoro nestačil. Že takové minialbíčko s fotkami, ručně vyrobené, je parádní dárek k jakékoliv příležitosti, bylo všem jasné a bylo vidět, i podle připravených fotek, že každá z holek už přesně ví, komu a k čemu albíčko bude.


Nejprve jsme vyráběly desky alba, a pak už došlo na kreativitu - holky se vrhly na papíry a rozmýšlely, vybíraly a kombinovaly tak, aby se jim album pěkně hodilo k dané příležitosti a aby barvičky pěkně ladily.


Řezačky i oboustranka byly v permanenci. A holky lepily a kontrolovaly čas a zase lepily. Poté, co byl základ hotov a polepen, daly jsme se do výroby interaktivních prvků.


Naučily jsme se, jak na vodopád na fotky a harmoniku se záložkami. Díky těmto prvkům v albu bude opravdu dostatek místa na všechno. A kdo stále neměl dost, zkusil si vyrobit ještě kapsičku s vytahovací visačkou.


A bylo vlastně hotovo. Na fotky sice nedošlo, ale holky mi musely slíbit, že albíčka nenechají doma ladem, naplní je a ukážou je světu. Takže se máme na co těšit!


Albíčkový kurz byl výživný a našlapaný od začátku do konce. A skvělý, hlavně díky holkám. Navíc tu máme další rekord, protože (doufám, že se nepletu) Romanka za námi dorazila až z Vysočiny. Neuvěřitelné, a moc si toho vážím!


Teď si od albíček dáme vánoční pauzu, ale na jaře se můžete těšit na další termíny. A já se budu zase těšit, že se poznám třeba s Vámi.


Krásnou první adventní neděli za celý DT Pretty Papers přeje...

Žádné komentáře:

Okomentovat