pátek 13. listopadu 2015

PROJECT LIFE S DIANOU... Čtvercové a odklápěcí kapsičky

Říjen byl měsícem mých dalších scrapových "poprvé". Kromě toho, že jsem se stala součástí úžasného scrapového mejdanu v Liberci, premiéra se odehrála i v mém Project Life albu. Objednala jsem si totiž čtvercové kapsičky, které jsem do téhle chvíle ignorovala a sledovala z uctivé vzdálenosti. Navíc jsem poprvé použila taky odklápěcí kartičky. Naše dámská jízda v Jizerkách byla prostě speciální, a tak si zasloužila i speciální zpracování. Tak se na něj pojďte mrknout!

Protože zážitků bylo hodně a já jsem nechtěla svoje album ochudit ani o jeden, roztáhla se naše týdenní dovolená v Jizerkách na tři strany. A tak budu dnes trochu stručná, co se textu týká, o to víc ale uvidíte obrázků. 


Tak za prvé, co se čtvercových kartiček týká, není jich na trhu moc. A když už jsem si jedny vybrala a objednala, byla jsem trochu překvapená, jak moc MÁLO jich v sadě je. Ani zdálky se to nepodobá nějakým value nebo core kitům. A tak si skoro myslím, že vybrat si nějakou pěknou malou sadu papírů 6"x 6" se v tomhle případě vyplatí víc. Já jsem tak nakonec taky skončila. Vybrala jsem papíry z edice INSPIRE od Becky Higgins, neb naše první dámská jízda rozhodně inspirativní byla.


Důležité je taky umět si kartičky do čtvercových kapsiček upravit tak, aby Vám je mohli vytisknout na klasický formát ve fotolabu. Na to jsem taky myslela, a tak jsem pro Vás připravila videonávod, jak na to snadno a jednoduše.


Ale zpět k mé stránce. Na data jsem použila datumové razítko. A moc jsem se nezatěžovala se zdobením, protože kartičky byly hezké samy o sobě. Nevím, jestli je to to pravé "clean&simple", rozhodně je to ale "doženu-skluz&rychle".



Zde jsem vyfotila chipboard, ale protože kartonové ozdůbky už jsou jistě i u vás doma jako doma, zaměříme se na fotografii. Tohle je Nasťa, pes mojí kamarádky. Nasťa je o něco větší než morče, sáma nezvládne vyjít ani sejít schody a sama ani nevyskočí na gauč nebo z gauče. Přesto velmi ráda na gauči pobývá, a tak čas od času stalo, že jsem jí vysadila a zanechala svému osudu, protože mi (hrdé majitelce Charlie, což je pes velký po kolena, který se dostane všude) nedošlo, že sama neumí dolů. Přišla jsem na to většinou ve chvíli, kdy se z gauče ozývalo žalostné kvíkání. Zvuky, které vydávala Nasťa mnou někde zapomenutá.



Jinak, taky se Vám stává, že když fotíte, už přesně víte, jak bude vypadat fotka v Project Life albu? To je přesně případ téhle fotky z jabloneckého kostela. Tuhle úchylku už se mi podařilo přenést i na Honzu, který mi vždy hrdě předvádí snímky se slovy: "Hele, to se Ti bude krásně hodit do PLka..." No, nemilovaly byste ho? :-)


Nezapomněla jsem si schovat ani obal od Coca Coly, kterou jsem si koupila asi 10 minut po té, co se nám podařilo v podzemních garážích totálně sedřít bok auta. Nápis "nejlepší řidička" vymýšlel 100% nějakej chlap a je z něj cítit ironie :-)



Protože fotografií a zážitků bylo opravdu hodně, došlo i na nalepovací FLIP kapsičky, které - jak hezky píše Didi v popisu produktu - "...Vám umožní umístit i tu poslední fotku nebo kartičku, která už se NIKAM nevejde..." A má pravdu.


Kdo by si myslel, že mi na poslední stránce došly síly, tak ani omylem. Opět tu najdete odklápěcí kapsičku, ale i další vychytávky. Taky jsem zamáčkla jsem slzu nad místem pro fotky a stránku proložila několika "fillers" aneb výplňovými kartičkami, aby takříkajíc "dýchala".


Vellum (neboli pauzovací papír) jsem nechtěla lepit, a tak jsem ho připevnila dvěma malými svorkami a popořila to chipboardem. Pokud se rozhodnete na vellum psát gelovou tužkou, doporučuji hóóódně dlouhou chvíli počkat, než text opravdu zaschne, jinak si celou parádu rozmažete, když budete kartičku zasouvat do kapsičky. (Což rozhodně NENÍ moje vlastní zkušenost... :-D)


A rozkrojené fotky, to mám ráda. Navíc obdélník mezi čtverci krásně rozbije pravidelnost. A co vy a stříhání a řezání do fotek? Zní to skoro jako téma na nějakou PL challenge. Tak se necháme překvapit :-)

Tak ať je i Váš "lajf" jeden velký projekt vám přeje

10 komentářů:

  1. krásné!! a zajímalo by mě, jsem zvědavá:), jak řešíš rohy, páč jsem si všimla, že u fotek nezakulacuješ, což na stránce nevadí, ale na druhé straně pak za kulatými kartičkami nejsou vidět? tedy pokud jsi je nevyndala na focení :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, jak zakulatit rohy na fotkách ukazuje Di tady v páté minutě. :-)
      https://www.youtube.com/watch?v=9wcCZCR3lUM

      Vymazat
    2. neee, to ja vim, jak se zakulacuji rohy, jen me zajima, jestli ji potom v albu nevadi, ze ji skrz zakulacene rohy karticek koukaji klasicke rohy fotek :))) nebo jestli to nejak resi, vid, Di..

      Vymazat
    3. Jani, nezakulacuju, většinou kouká tak malý kousek, který jsem ochotná to ignorovat. Ty čtvercové koláže, když se jim zakulatí rohy, nevypadají pěkně. A máš pravdu, na focení jsem to vyndala, jiný fígl v tom nehledat :)

      Vymazat
  2. Skvělé video, konečně jsem si našla čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čas je strašná komodita, pořád je ho míň a míň se mi zdá :) Tak mě těší, že část toho svého, Limetko, jsi mi věnovala :)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Díky! :) A bude zase další, jen co se prokoušeme vánočními přáníčky :)

      Vymazat
  4. Dianko nádherný, to musel být jízda !! :-)
    Jinak se čtverci taky vždycky bojuji a co se kartiček týče, často používám sc. papíry nebo ořezávám 6x4 kartičky. Ale pokud to jde, čtvercům se vyhnu ! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markét, já jsem si je právě teď docela oblíbila, ale není to taková rychlovka jako klasický design A, který už má člověk zažitý a jede jak drak :)

      Vymazat