pátek 9. října 2020

INŠPIRÁCIA... JUHAS DVOR ALBUM

Po dlhšej článkovej pauze som tu opäť. A čo Vám dnes ukážem?  Bude to inšpirácia v podobe albumu, ktoré som pred nedávnom dokončila. 



Začiatkom Augusta sme  s partiou kamarátov  strávili predĺžený víkend na samote u lesa :-). Našli sme si chatu, ktorej sa nedalo odolať. Na samote, bez internetu, v okolí pasúce sa kravy, kone a daňci, skrátka jedným slovom paráda - kto by odolal?


Zážitkov a fotiek na spracovanie bolo veľa, čiže nemohlo z toho vzniknúť nič iné ako album. V domácich zásobách som mala už dlhšie jedno craftové album od 4enSrap v ideálnej veľkosti 16,5x20 cm. Tak som ho vzala do "parády". 


Okrem veľkých fotiek, ktoré som si dala dopredu vytlačiť som žiadnu extra predprípravu nemala. Ostatné fotky som si tlačila doma na Canon Selphy za pochodu priamo z mobilu. A aby mi to všetko netrvalo nekonečne dlho k ruke som si vzala kolekciu Gaia od CocoLoko. Tým som si uľahčila nekonečné hľadanie vhodných papierov a ich zladenie.


Sem tam som na doplnenie použila iný papier, ktorý sa mi farebne hodil k fotkám. Tento zelený je konkrétne od Pink Paislee z kolekcie Indigo and Ivy.


Tie veľké fotky majú v albume svoje čaro, niektoré som nechala len tak a na niektoré som pridala veľký nápis a trochu zdobenia.


Čo som na začiatku podcenila boli kovové priechodky, ktoré som dávala na každú stránku. Neuvedomila som si, že keď budú na sebe zaberie to na krúžku veľa miesta. Našťastie som na to prišla včas a už ich tam veľmi nedávala. Zvolila som úspornejšiu variantu - lepiace kolečka.


Aby som album oživila a neboli všetky stránky rovnakej veľkosti - sem tam som nalepila fotku na menšiu alebo väčšiu kartičku. Myslím, že to stránky pekne doplnilo.


Album bez výsekov si neviem snáď ani predstaviť. Či drevené, alebo papierové, používam ich skoro vždy. A nebolo tomu inak ani v tomto prípade. Vyrezané písmenka sú pomocou tejto kovovej šablóny Momenta.



Na využitie miesta pre viac fotiek sú ideálne rôzne schovávačky. Na tejto stránke mám hneď dve.
Na obidve som použila vellum. Vrchná je klasická "odklápačka" a tá spodná je rozkladacia harmonika.


Povedali by ste, že na stránke je spolu 10 fotiek?


Ďalšia pomôcka, ktorú v poslednej dobe využívam celkom často je od We R Memory Keepers výsekové/písmenkové raznice z ktorých si viete vyskladať akékoľvek nápisy. Jedinou nevýhodou je že sa nápisy dajú vyseknúť len po krajoch


Najobľúbenejším papierom z kolekcie Gaia bol pre mňa ten z drevenými letokruhmi. Tu som si jeden vystrihla a použila ho ako podklad pod fotku.



Vellum je tiež môj obľúbený a album bez neho si už neviem predstaviť. Najčastejšie ho využívam na delenie jednotlivých dní. V tomto albume som ho využila aj na odklápacie časti. Nalepila som fotky, vysekla nápis, doplnila samolepky a stránka bola na svete.




Nakoniec sa mi podarilo do albumu zmestiť 76 fotiek. Čo by som na začiatku nebola povedala, bála som sa, že mi to tam všetko nevojde, ale nakoniec sa podarilo.


Musím sa priznať, že nakoniec výsledok predčil moje očakávanie. S výsledkom týždňovej práce som spokojná. Na konci Septembra sme sa tam vrátili opäť a ja som chcela album dovtedy stihnúť aby som ho mohla ukázať. Podarilo sa a album malo úspech.


Tak snáď sa bude páčiť aj Vám. A kto by chcel vidieť videoprehliadku tak ju nájde u mňa na Instagrame. Ďakujem za Váš čas a budem sa tešiť zase nabudúce.











6 komentářů:

  1. Velice zdařilé, jste šikovná !! Šá

    OdpovědětVymazat
  2. Ivi, já mám ráda všechny tvoje projekty, ale na ta albíčka máš obvzlášť talent! Je to nádherné, určitě ráda kouknu aj na videjko 😘😘😘

    OdpovědětVymazat
  3. Martina Smolová10. října 2020 v 12:03

    Krásné! Děkuji za inspiraci ��

    OdpovědětVymazat