čtvrtek 3. září 2015

DIY tutoriál... Solný efekt

Dnes si spolu vytvoříme přáníčko, při jehož výrobě budete potřebovat sůl. Není to nic převratného ani nového, ale efekt, který vznikne, je nadčasový. Mám ráda barvy duhy, to o mě už všichni ví a tak i dnešní přání bude duhové.

Z akvarelové čtvrtky si uřízněte obdélník o rozměrech 10 x 14 cm a pomocí rozprašovače jej navlhčete. Na takto připravenou čtvrtku naneste několik odstínů akvarelových barev.


A nyní přichází na řadu výše avizovaná sůl.... Posypte celou plochu, která je stále vlhká, solí. Výsledný efekt bude záviset na tom, jak hrubou sůl použijete. Já jsem použila klasickou kuchyňskou jemně mletou sůl. Vše nechte zaschnout. Můžete použít horkovzdušnou pistoli.


Po úplném zaschnutí na část povrchu aplikujte přes masku husté gesso. Nechte zaschnout. Opět si můžete pomoci horkovzdušnou pistolí. Podklad je hotov.


Na papír nižší gramáže (cca 120 g/m2) si voděodolným inkoustem natiskněte kytičky, které se dají vrstvit. Já jsem použila mé oblíbené Heartfelt Creations. Navlhčete je a vybarvěte vodovými barvami. Nechte uschnout. Vyřízněte pomocí vyřezávacích šablon, které jsou k těmto kytičkám k dispozici, a nebo, tak jako já, všechny kytičky vystřihněte.


Na měkké pěnové podložce si jednotlivé kytičky vytvarujte. Vezměte si kuličkový stylus a z rubové strany krouživými pohyby vytvarujte jednotlivé okvětní plátky jednotlivých květin. Potom kytičku otočte a z lícové strany ji vytvarujte uprostřed. Totéž udělejte s lístečky. V sadě nástrojů od Heartfelt Creations je také jeden delší, který má uprostřed drážku. Je skvělý na ohýbání krajů kytiček. Čím více si s tvarováním kytiček "pohrajete" tím realističtěji budou ve finále vypadat.




Pak už jen stačí kytičku poskládat a slepit a případně uprostřed doplnit samolepícím kamínkem.


Kompozici doplňte cedulkou s textem, podlepte čtvrtkou, která bude tvořit rámeček a přání je hotové...



A protože mě tohle vybarvování a tvarování kytiček opravdu moc baví, tady je ještě jedna ukázka přáníčka, s použitím jiné barevnosti a jiné šablony.



Děkuji za nakouknutí a pokud tuto techniku vyzkoušíte, podělte se s námi o své ukázky v naší galerii na Pinterestu.

7 komentářů:

  1. Úžasný nápad na background! A vlastně celé je to parádní :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ilonko super :-) Tvá přáníčka jsou prostě úžasná !! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. To je nádherné (Verča S.)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý nápad, to stojí za vyzkoušení. :-) Krásná přáníčka.

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji moc za slova pochvaly... :-) Zkuste je taky, je to zábava :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to a je to nádherné, děkuji za inspiraci.

    OdpovědětVymazat