pátek 4. září 2015

Inspirace... Letní insta minialbum

Než začnu psát o mém dalším letošním mini, chtěla bych vám všem poděkovat za nádherné reakce na mini narozeninové :-) Děkuji !!!! A pokud jsem někoho inspirovala, budu moc ráda, když nám ho ukážete :-)

A teď už k mému druhému minialbu. Dovolenou jsme letos trávili v Čechách, vyjeli jsme vždycky někam jenom na pár dní. A tak jsem si ani žádné album nechystala, že jako dovolená v Čechách za vlastní album nestojí když stejně dělám PL. :-) 

No ale znáte to, večer před odjezdem na Novohradsko jsem si sedla do pracovny, co si jako vezmu s sebou na krácení dlouhé chvíle :-) - většinou si beru nějaké vystřihování - a na poličce na mě smutně koukalo malé instagramové album od WeR, které mělo původně sloužit právě jako to narozeninové. A jak to tak u mě bývá, přišel okamžitý nápad a album jelo s námi. Do kufru jsem ještě rychle přibalila tiskárnu a pár drobností jako nůžky, oboustranku, děrovací kleště a mohlo se vyrazit.


Album je vybaveno malými plastovými kapsami ve stylu PL, ale samozřejmě ve velikosti alba a vše ve čtvercovém instagramovém formátu. Já mám ale ráda dovolenková alba "sahací" tak jsem si ještě nachystala pár stránek na volné lepení a denní rozdělovací stránky . Na bílou čtvrtku jsem si natiskala Ketina deníková razítka a ta pak vystřihla, podlepila a používala na zdobení.


Album jsme měli v autě a psali už během cesty. 


Fotky jsem si upravovala přímo v telefonu v aplikaci Modliv, kterou objevila a o ni se podělila Lenka Zemanová - díky !! Je skvělá na koláže a to jak na tyhle čtvercové, tak i na koláže 6x4. Takže vy, kdo lepíte PL a chtěli byste si urychlit práci a nemusíte mít oblé rohy, můžete si je chystat rovnou  telefonu  a tisknout rovnou z něj.


V naší oblíbené Rezidenci používají takové to jednorázové prostírání. Zrovna měli oranžové, které se mi perfektně hodilo k instagramové sadě Inked Rose - no není to štěstí ??!! :-) Takže jsem jich pár po snídani uloupila a používala na podložení nebo popisky.


Hodil se i sáček od snídaňového čaje :-)


Všude kde jsme se byli podívat, jsem kupovala pohledy a použila je pak jako další stránky. Jen jsem musela vybírat takové, které se pak daly oříznout do čtverce a moc jim to neublížilo.


No jo, v Krumlově je blaze, ale draze :-) Takže pěkně tučný účet je třeba taky nalepit :-)


Podařila se mi poskládat a vlepit i mapa města.  Měla jsem s sebou malé děrovací kleště a jimi dělala do pohledů a dalších papírů dírky. Co bylo potřeba, jsem potom doma začistila pomocí velkých kleští Crop-A-Dile.


Některé fotky nejsou úplně ostré - špatné světlo, místo, pohyb - ale když už jsme tam všichni, tak v albu prostě musí být ! :-)


Turistické vizitky - povinná samozřejmost nebo samozřejmá povinnost ?? :-)


Heslo letošního léta jsou BORŮVKY. Byly všude kam jsme přišli. Na Hrubé skále, v Prachovských skalách, na Šumavě a dokonce na nás počkaly i na Ještědu ! :-)


Samospoušť tentokrát vyšla ! :-)


Zadní strana pohledů výborně poslouží jako další místo na popisky.


I narozeniny jsme stihli oslavit .


Lipno je od Nových hradů necelých 60 km. Není to sice nejblíž, ale zase oproti Praze vlastně kousek. Manželovi se moc nechtělo, ale pak byl nadšený. Jezdívali jsme tam v zimě, ale v létě je to snad ještě lepší. Opravdu z toho udělali centrum zážitků. Stezka v korunách stromů, bobová dráha, lanové centrum, kilometry cyklostezek a bruslostezek, záliv jak v Chorvatsku - no nádhera. Kdo jste nebyl - doporučuji!


Tahle fotka je zase jedno počítačové překvapení :-))) Chtěla jsem nás nahoře vyfotit všechny na samospoušť. Mají tam dokonce stativy, kam se dá mobil nebo foťák upnout. Jenže ! Bylo hrozné slunce a nebylo vůbec vidět odpočítávání, takže jsem měla pocit, že nefotí. No jenže on fotil ! Takže má fotka ženy letící kontrolovat samospoušť je - no dokonale hrozná !! :-))))



Na poslední stránku jsem ještě vlepila mapku Nových Hradů a je hotovo. Ten kraj mám moc ráda a kdo máte rádi místa, kde se může stát, že za celý den potkáte jednoho nebo dva lidi, vyražte, je tam krásně :-)

A co se týče alba - tohle mini mi na takovouhle mini dovolenou přijde jako ideální formát. V podstatě jsem měla lehce předpřipravený základ, s sebou tiskárnu, nůžky, kleště, oboustranku a natiskané nápisy. Daly by se natiskat i na samolepící štítky, ale ty jsou trochu průhledné a mně se to na čtvrtce líbí víc. Jinak jsem si vystačila s tím, co jsem posbírala  a nakoupila na cestě.

Krásný první zářijový víkend a příště se těším u mého nejmilejšího mini z Karlových Varů :-)

Tak nalepenou !!! 

6 komentářů:

  1. parádní, Markét, na Lipno se někdy plánujeme vydat .... krásné cestování máš!

    OdpovědětVymazat
  2. Opět paráda (Verča S.)

    OdpovědětVymazat
  3. Já se tak těšila, až přijdeš s dalším albůmkem...a je prostě skvělý!!!! Vtipný, milý, dokonalý!!!

    OdpovědětVymazat
  4. perfektný album, rovnako ako narodeninový!

    OdpovědětVymazat
  5. Markét, to album je taaak kouzelné.... jsi dokonalá. Děkuji za inspiraci. Navnadila jsi mě, že se hned jdu vrátit k dolepení prázdninového cestovního deníku. Díky.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkné Markét .... fakt super ...

    OdpovědětVymazat