středa 9. září 2015

Mixed media miniseriál... Spreje Lindy´s Stamp Gang

K jedněm z mých nejoblíbenějších scrapbookových pomůcek patří bezpochyby spreje. Miluju ty malé pestrobarevné lahvičky, a i když zrovna ne ve všech přihrádkách mé pracovny vládne dokonalý pořádek, v zásuvce se spreji ano. Každý nový přírůstek na víčku vždy poctivě označím samolepkou s příslušným barevným odstínem.


I když je už i u nás výběr různých značek sprejů široký, Lindy´s Stamp Gang mi stejně mezi všemi ostatními značkami přijdou jedinečné. Z obrovské škály odstínů, od nejjemnějších pudrových tónů po intenzivní hlubší odstíny, si musí každý vybrat ten svůj. Největší zvláštností je však unikátní dvoutónové složení. Každý sprej má základní odstín doplněný třpytivou složkou v jiném odstínu (zlaté, tyrkysové, stříbřité...), takže barvy po zaschnutí hází nádherně odlesky.

V ČR se zatím prodávají ve třech  řadách: Starburst - spreje s intenzivně barevným základem a odleskem v jiném tónu. Glitz Spritz - spreje obsahující pouze třpytivou složku bez barevného základu. A pro milovníky vintage také spreje Moon Shadow s jemným nebo tmavším hnědým podtónem a různě barevným třpytem.


Na sprejích obecně, je úžasné hlavně to, že práci s nimi zvládne úplně každý. A s LSG díky jejich dvoutónovému složení vytvoříte zajímavé pozadí na přání nebo jiný projekt doslova během pár vteřin. Barvou můžete pokrýt celou čtvrku, popřípadě nechat barvu stéct jenom po části, cákat malé kapky nebo kombinovat více barev. Zajímavé je také použít na podklad vintage sprej a přes něj nanést barevně ladící Starburst.


(horní řada zprava: Bachelor Button Blue, Tawny Turqoise překrytý Time Travel Teal, Long John´s Silver v kombinaci s Canna Lily Burnt Orange; spodní řada: Maidenhair Fern Green, Ethereal Emerald, Autumn Maple Crimson)

Já jsem si na ukázku pohrála jen s nabarvenými čtvrtkami. Masky i šablony tentokrát zůstaly v šuplíku. Tvrdší bílou čtvrtku jsem naimpregnovala gessem (aby se spreje nevsákly a čtvrtku nerozmáčely) a celou plochu postříkala barvou. Z třicítkové čtvrtky jsem si takto jednoduše připravila šest základů pro přáníčka formátu A6.


Nabarvenou čtvrtku jsem pocákala pár kapkami zlatého spreje a porazítkovala černým versafinem.  Přání je dozdobeno kouskem krajky, černým sisalem, textilním drátkem, perličkami na silonu, jutovým kvítkem, zlatým srdíčkovým chipboardem, kovovým medailonkem, perlovým hřebíčkem a mini PL kartičkou.


Druhé přání je v mé oblíbené tyrkysové barvě...


Na podklad jsem přilepila washi pásku, opět potiskla černým versafinem, přicvakla kousek jemné gázy, černý sisal a perličky na silonu. Na ozdobu jsem přidala vystřiženou vážku z této úžasné sady, papírový kvítek, samolepicí broušené kamínky a natisknuté nápisy.


Zbyly mi ještě čtyři krásně barevné čtvrtky, ale ty si pro vás nechám napříště...

Přeji spoustu zábavy s Lindy´s Stamp Gang spreji!

1 komentář:

  1. Jitu, tak to je teda něco.... pranicka jsou fantastická. A děkuji zá báječný úvod do těchto barvicek....

    OdpovědětVymazat