pátek 11. září 2015

Project Life s Dianou... Jak jsem bojovala s Designem 9

Ve chvíli, kdy si zakoupíte podlouhlý lístek, pro běžného smrtelníka to neznamená nic jiného, než že půjde do divadla, na hokej nebo na festival. Pro nás, co ujíždíme na Project Life, to znamená, musíme dát sbohem obvyklému (a oblíbenému) rozložení kapsiček v Designu A a půjde do tuhého :-) 

U mě konkrétně nastala tato skutečnost v březnu, kdy jsme se rozhodli podívat na ME v atletice. Né, že by člověk neuměl udělat PL stránku téměř do čehokoliv, ale přiznávám, že už jsem tak nějak zlenivěla a když to jde, jsou "áčkové" stránky moje první volba. Na druhou stranu, občas se hecnu a abych svoje album trochu oživila, zakoupím balení protektorů s různě dělenými kapsičkami, které dělá například Simple Stories.


Pro tentokrát jsem tedy vybrala kapsu Design 9, ideální právě na podlouhlé vstupenky anebo panoramatické fotky. Letos jsem se rozhodla dělat titulky v angličtině, hlavně tedy proto, že je to kratší a většina samolepicích abeced nemá čárky, abych pěkně napsala "tÝden".


Protože na jaře mě zasáhla nová kolekce od Simple Stories "I AM", i březnové tvoření se odehrálo v jejím duchu. Ale nenechte se zmýlit, nepoužívala jsem PL kartičky, ale klasické scrapbookové papíry z téhle kolekce. Je to zřejmě nějaký takový rudiment z mých skromných PL začátků, kdy jsem byla kartiček prostá, a tak nějak pořád zapomínám, že se dají i koupit :-) Tentokrát to ale bylo i tak trochu naschvál, právě kvůli zmíněné podlouhlé kapsičce. Tam mě totiž rozměrově žádné kartičky nezachránily.


Co bych dále ráda zdůraznila a čím je tenhle týden unikátní je, že to byl týden, kdy jsem pořádala svůj první kurz "přáníčkování". Reportáž o něm s můžete také přečíst na blogu Pretty Papers. A jak říká zlatý chipboard "do more of what make you happy" neboli "dělej více toho, co tě dělá šťastným", i já jsem si tak splnila svůj malý sen!

Ač se to na první pohled nezdálo, zlaté chipboardy se k meruňkovému odstínu papírů parádně hodily. Je to letos taková moderní kombinace.


Tentokrát jsem se snažila i co se journalingu týká. V indické restauraci, kam jsme s přítelem pozvali naše maminky, jsem si dokonce vyprosila menu, abych si mohla opsat, co že jsme to vlastně měli dobrého. A psala jsem hezky rukou, žádný počítač.


Protože desky mají i druhou stranu, ale já už jsem neměla na další týden žádnou vstupenku, bylo třeba zapojit fantazii. A tak jsem udělala pěkně podlouhlou koláž naší kočky. Využila jsem toho, že papíry od Simple Stories jsou oboustranné a i vzor na druhé straně je pěkný, a tak jsem lepila přímo na rub.


S čím jsem ale nepočítala a co jsem ale musela zamaskovat washi páskou byl takový ten ošklivý proužek s nápisem na kraji papírů. To se tak občas stává, že se někde objeví a člověka to vždycky dokáže naštvat. 


Přišité vellum už pro vás určitě není žádnou novinkou, i tak mám ale pokaždé, když se mi nezašmodrchá nit na stroji, takový malý pocit vítězství. A když tisknu nápisy, většinou je to moje milovaná razítková abeceda od Lawn Fawn. Co jsem ale objevila docela nedávno je, že má na konci kromě otazníků a vykřičníků i tohle suprové srdíčko :-)


A další novinka je embossovací pero, kterým je natavený nápis pod fotkou. Naprosto boží záležitost, se kterou naembossujete vlastně cokoliv. Já si k němu přikoupila sadu prášků v základních barvách - černý, stříbrný, bílý, zlatý a průhledný - a jsem (minimálně do dalšího nákupu) spokojená. 


Co se mi na kapse Design 9 vážně líbilo, byly dvě malé kapsičky dole. Oproti Designu A prostě příjemná změna, a tak jsem je využila na "polaroidové" fotografie, které jsem si vytvořila v PicMonkey.


Pokud embosujete fotografie, tak jako já, nezapomeňte použít antistatický polštářek, tak jako já. Ono to totiž nemusí dopadnout vždycky tak pěkně a efektně jako se to povedlo tady a naembossujete si kde co kolem.


A závěrem jedna koláž. Mimochodem, všimli jste si, jak si moje kamarádka a můj přítel krásně sladili oblečení. Jako kdyby věděli, že půjdou na web :-)

Tak takhle jsem se utkala s Designem 9 já a věřím, že i vy nad kapsami vždycky zvítězíte :-)

Ať je i váš "lajf" jeden velký projekt vám přeje

2 komentáře:

  1. Dianko perfektní !!!!

    Tyhle kapsy už jsem taky párkrát použila a přesně jak píšeš, je to velmi příjemné oživení :-)

    Máš tam spoustu zajímavých detailů, budu muset prostudovat ještě jednou :-) Malinký velum na jahodách je boží a embosované nápisy na fotkách taky - jen se zeptám - to horko té fotce neškodí??? Nebo ji při foukání zakryješ ??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markét, díky :-) Na "vstupenkové" týdny je tohle ideální. A co se embossování týká, foukám ze rubu, tedy zezadu, takže takové ty chvíle, kdy mi to spálí fotku už mám za sebou :D

      Vymazat