středa 21. září 2016

LAYOUT... Šitý mixed media layout

Před časem jsem si koupila šicí stroj. Přiznávám se, ne kvůli zašívání tepláků, ale jako další úžasnou scrapbookovou pomůcku. Strojové šití obdivuji na přáních a stránkách už pěkně dlouho. Pár přání už jsem úspěšně prošila a díky záříjové "šicí" challenge jsem se (konečně!) odhodlala i na ušití celého layoutu.


Doma mám samozřejmě všechny ty roztomilé chlapecké miminkovské kolekce (Bundle of Joy, It's a boy i nejnovější Little You).  Jenom jsem už z těch přesladkých miminkovských věcí přece jen trochu přesycená, a také jsem tomu svému malému chlapečkovi chtěla konečně vytvořit pořádnou "chlapáckou" mixed media stránku!

O kontrastní oranžově-tyrkysové kombinaci barev rozhodly fotky. Tedy spíš oranžová jídelní židlička, která září na každém záběru pořízeném u nás v kuchyni.


Stránku jsem začala jako vždy: Nátěr čirýho gessem, strukturovací pasta nanesená přes šablonu, barevné spreje, pár barevných cákaců a otisků černým inkoustem.

U fotek jsem si tentokrát nehrála s žádným vrstvením. Jen jsem ji pro zpevnění podlepila tvrdým papírem a vložila pod ni kousek vlnité lepenky pro 3D efekt.


Nápisy "sweet" jsem přes šablonu natupovala pomocí distress inkoustů. A fotku i nápisy jsem na stroji důkladně několikrát obšila kontrastní černou nití.


Stránku jsem se snažila nepřezdobit: Nápisy poskládané z thickersových písmenek, enamelky, kartonové ozdoby, černý provázek provlečený zlatým embossovaným kolečkem od Amy Tangerine.  
Černé prošití i zvolené barvy jsou výrazné až dost.


A už Vás nebudu napínat. Konečně náhled na celou stránku...


Tuhle můžu směle vložit do Project Life alba. Žádné tlusté kytičky a vrstvené clustery, které ukusují drahocenné místo...

Už se těším na konec měsíce - jak si se šitím na svých projektech poradíte Vy!

Krásný den!

5 komentářů:

  1. Jíťo, to je téměř dětský steam punk! Super nápad a krom šití obdivuji i všechny ty drobné detaily ... Musím k Tobě na kurz MM, páč já se nikdy takto neodvážu, i když se snažím. ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. úžasný layout, skvelé detaily!

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná kompozice, krásné detaily...povedená stránka!

    OdpovědětVymazat
  4. to bych vubec nerekla, ze to jsi ty :D ale je to paradni!!!

    OdpovědětVymazat