úterý 13. září 2016

INSPIRACE... A ZASE TI PLAMEŇÁCI

Plameňáci hýbou světem a celým letošním létem. Kdo na něčem nemá plameňáky, jakoby letos nebyl :-) Já podlehla tak dokonale, že jsem si skoro celé léto lebedila v chladivém plameňákovém povlečení :-) 

No a když jsem na letošním  letním libereckém srazu ve zbožím napěchovaném scrapobchodě Pretty Papers objevila plameňáková razítka od Lawn Fawn - bylo rozhodnuto, že pojedou domů se mnou :-)


První přání, které jsem z nich vytvořila bylo pro moji Amálku k narozeninám. a že jí bylo už 14 let, tak na přání je plameňáků úplně stejn.


A jak se mi jich na malé přání povedlo tolik "nacpat"? No to díky skvělému návodu od naší Terezky a kouzlení s maskovacím papírem.  Vůbec nechápu, jak jsem tak úžasnou věc mohla takovou dobu nemít ?!


Razítkovala jsem pomocí skvělého vynálezu Misti.  Díky němu mají palmičky opravdu sytý otisk, protože jsem je obtiskávala asi 3x , než jsem se sytostí byla spokojená. Plameňáci jsou vybarvení akvarelovými pastelkami

A tady pozor - zkušeným přáníčkářkám a hlavně kreslířkám neunikne, že se mi kontury plameňáků lehce rozmazávají. Ano, pravda, přiznávám se, udělala jsem základní chybu. Ale naprosto neúmyslně, možná spíš trochu z lenosti. 

Původně jsem chtěla vybarvovat alkoholovými fixami Letraset, takže jsem otisk udělala správně inkoustem Memento. Jenže se ukázalo, že mám málo odstínů růžové a nebude to tak, jak jsem si představovala. Další varianta je tedy vybarvit akvarelkami. Ale ty potřebují otisk Archivalem - permanentním inkoustem, aby ho voda nerozpíjela. No a tady zvítězila lenost. Znovu tisknout 14 plameňáků, plus další 4 na maskovací papír a znovu vychytat kompozici  - to bych asi dělala ještě teď. Tak jsem je opatrně vybarvila, ale po důkladném prohlédnutí je to znát. Ami mi to prominula a vy snad taky :-))


Přání jsem doplnila ladící stužkou a jak jinak než Ketiným razítkem.


Druhé přání putovalo jako poděkování za Didi do Znojma. Tady jsem zkusila další Terčinu vychytávku - No Line Coloring - razítkování a vybarvování.


Razítko se netiskne klasicky černou barvou, ale barvou co nejsvětlejší nebo nejbližší barvě jakou se bude vybarvovat, aby kontura byla téměř neznatelná. To se mi až tak úplně nepovedlo, ale i tak jsem s výsledkem moc spokojená a přání celkově vypadá velmi něžně :-) 


Opět jsem vybarvovala akvarelkami a jednoho plameňáka pro větší efekt podlepila 3D čtverečkem. U minulého přání rovnou dva. Mám ráda, když je přání vždycky trochu "plastické". A že je plameňák tak dokonale vystřižený ?! No to je díky tomu, že k razítkům jsou i vyřezávací šablony ! Ano, i já zarytá plotrová řezačka občas zatočím kličkou mého stařičkého BigShotu.


Přání je vrstvené - na základu jsou dvě karty v barvách, jaké jsou použité na vybarvování a opět mašlička.

Já si s plameňáky moc užila a doufám, že se brzy zase najde příležitost k jejich použití. A díky Terezce za tak báječné inspirativní postupy. Pořád mě překvapuje, že je možné, že i když se zdá, že už všechno bylo objeveno, nové nápady a techniky se stále objevují !

Krásné podzimní dny a zase brzy "na lepenou"!

7 komentářů:

  1. ooo, to je plamenakova krasa, Market! a s tou Misti jsi me v Liberci tedy dostala a to pranicka delam moc nerada ... je to luxusni!!

    OdpovědětVymazat
  2. No krááááááááása ! Plameňáci sú asi fakt vďačný námet, veľmi pekné.
    P.S. Dúfam, že bude aj nejaký veľký príspevok aj s fotkami ako bolo v Liberci :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dokonalá plameňáková přehlídka!! A palec nahoru i za stylové povlečení :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc všem děkuji :-) Plameňáci jsou prostě úžasný trend :-) A Misti je tak dokonalá vychytávka, že za pořízení rozhodně stojí !

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli by bylo možné vyrobit takové i pro mě a kolik by to stálo

    OdpovědětVymazat