úterý 17. března 2015

DIY tutoriál... Mini zápisník

Ako som minule sľúbila, je tu ďalší DIY tutoriál. V tomto vám ukážem ako jednoducho a zo ♥ vyrobiť originálny a milý darček.

Mini zápisníky sa vždy hodia.. od bežných zapisovaní nákupných zoznamov, cez zapisovanie poznámok alebo adries.. ja si však myslím, že najlepšie sú na zapisovanie snov a túžob. A aby ste takýto zápisníček mali rovno v darčekovom balení, stačí na to klasická biela obálka.



Na výrobu budeme potrebovať:
  • farebný vzorovaný papier 10x15 cm (ja na to s obľubou používam PL kartičky) - na fotkách vidíte papier z kolekcie od Simple Stories - Enchanted
  • 3x A4 biely papier (klasický, do tlačiarne)
  • pravítko, lepidlo
  • niť a ihlu, stuhu
  • razítkovacie farby a nejaké razítko
  • nožnice, fixu, tekuté perly
  • rôzne ozdoby (enamelové bodky, papierové výseky a iné)
  • a jednu obálku :)


Z bieleho papiera si pomocou pravítka odtrhneme preč asi 1,5 cm - papier máme otočený na výšku (inak by nám z obalu zápisníka pretŕčal). Potom papier prehneme na polovicu (A5), znova pomocou pravítka pretrhneme a nakoniec ešte raz, aby nám zostala kôpka papiera o veľkosti 10x15 cm. Papier je vďaka trhaniu krásne ostrapkaný..



Papier prehneme na polovicu a pomocou pravítka si naznačíme, kadiaľ pôjde niť. Na fotografii s pravítkom vidíte, kde som si bodky naznačila (vo vzdialenosti 1; 4,5; 5,5 a 9 cm). 



Následne, cez body zápisníček zošijeme. Začíname z vnútra, pretože vo vnútri bude potom i ukončovací uzlík. Dúfam, že je z obrázkov zreteľné, ako som niť ťahala. Cez stredové oko prevlečiete stuhu a nitky riadne dotiahnete.



A nakoniec, spomínaný uzlík :)


Ideme ozdobovať balenie. Ako základ som použila klasickú bielu obálku. Pomocou razítkovacej farby distress ink mini a vodného štetca som spravila niekoľko prskancov.


Na záver na rad prichádzajú rôzne ozdoby..


A je hotovo! :) Jednoduché však? Skúste to aj vy a pochváľte sa na Pintereste Pretty Papers

Na spomínaných PL kartičkách mám rada to, že obsahujú rôzne pekné vety.. no napríklad, v týchto dvoch zápisníkoch nájde majiteľ aj takéto prekvapenia..




Vidíme sa onedlho! Majte krásny deň! :)

7 komentářů:

  1. Super, díky za inspiraci, určitě vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní nápad! Už se těším, až mi Enchanted taky dorazí! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Sešitky jsou tááák roztomilé :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Rozkošné !!!

    A ty mašličky !! byl by návod jak na ně ??? Mašličku umím, i tu hezkou, ale jen samostatnou. Ale jak něco zavázat , aby to bylo tak hezké ??? To neumím ! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markétka, pokúsim sa :) len neviem, či sa mi tú manipuláciu s prstami podarí správne zachytiť :))

      Vymazat
  5. super zápisníčky a páči sa mi nápad využíť PL kartičky ... tie síce nemám, ale mám papiere, ktoré obsahujú rôzne nadpisy / odkazy / vzory a dajú sa považovať za PL kartičky :-)

    OdpovědětVymazat